Plachie de peste

de deyutzky in Crap / Caras, 3 Noi 2016 | 10354 vizualizari

 

De obicei pregatesc pestele la cuptor cu legume, insa uneori am chef sa mai schimb un pic retetele si gustul, fapt pentru care acum am ales sa-l pregatesc in sos de rosii. Imi place foarte mult si aceasta varianta! 

 

INGREDIENTE

  • 1 peste (crap) mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei rosii (optional)
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Pestele il spalam, il curatam, apoi il taiem bucati late. Presaram cu sare toate bucatile de peste.


Ungem apoi fiecare bucata cu putin ulei, apoi le punem pe o tigaie grill incinsa si le lasam cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti.


Daca nu aveti o tigaie grill, incingeti putin ulei intr-o tigaie normala, apoi prajiti pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste. Il scoateti apoi pe o farfurie.


Daca la pasul anterior ati pregatit pestele la grill, luati o tigaie normala si puneti putin ulei in care caliti 2 catei de usturoi tocati marunt(ceilalti catei de usturoi ramasi ii adaugati la final pentru o aroma mai intensa), ceapa si ardeiul taiate fideluta. Daca ati prajit pestele in tigaia normala, caliti usturoiul, ceapa si ardeiul in aceeasi tigaie. Focul trebuie sa fie potrivit.


Peste usturoi, ceapa si ardei eu am adaugat si putina apa (cateva linguri) si am lasat la inabusit cateva minute.


Dupa ce legumele s-au inmuiat, spalam si decojim rosia, apoi o taiem cuburi mici si o adaugam in tigaie. Amestecam si lasam pe foc cateva minute, apoi adaugam pasta de tomate si cea de ardei. Punem o cescuta de apa, sare si piper dupa gust. Amestecam si lasam la fiert pe foc cateva minute (3-4) pana cand sosul este gata.


Punem bucatile de peste impreuna cu usturoiul ramas si mai lasam pe foc inca 2-3 minute.


Inchidem focul, adaugam patrunjelul spalat si tocat, apoi acoperim cu un capac si lasam acoperit 10 minute, apoi servim.


Va doresc pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

kytz 1

01.01.2017, 18:46

-Licurici- 1

07.12.2018, 10:21

Si mie imi place!

RuxyRux 1

07.12.2018, 11:29

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saramura de caras