Saramura de peste cu legume

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 10 Iul 2011 | 7584 vizualizari

 

Pana acum conceptul de "saramura de peste" avea o alta conotatie pentru mine :) Joi insa m-am hotarat sa incerc o combinatie de peste si legume in saramura, si tot ce pot spune e faptul ca o voi repeta cu siguranta!

 

INGREDIENTE

  • 8 pesti (eu am folosit caras, dulce si proaspat)
  • 2 cepe
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov potrivit
  • 1 capatana de usturoi
  • un ardei iute proaspat/verde
  • 4-5 ardei iuti uscati si copti
  • 1 litru de apa pentru saramura
  • condimente dupa gust (cimbru, sare, piper)
  • cateva picaturi de ulei pentru a unge gratarul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste cu legume:


Pestele, curatat si spalat, il condimentam si il punem in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. (Eu procedez in felul urmator: gratarul cuptorului il ung cu putin ulei, pentru ca pestele sa nu se lipeasca, iar sub gratar asez o tavita cu apa). Avem grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti.


Intre timp, punem apa la fiert impreuna cu cimbrul, sarea si piperul. Cand da in clocot adaugam legumele taiate cuburi, iar cand acestea au fiert suficient, punem si pestele si lasam la foc potrivit pentru aproximativ 10 -15 minute.


Se serveste cu mamaliguta (daca va place!) si cu mujdei de usturoi!


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

ardeii iuti pot fi limitati ca numar iar pentru ca saramura sa nu fie foarte picanta ii puteti adauga intregi asa cum am procedat eu acum (a trebuit sa tin cont ca nu gateam doar pentru mine, altfel i-as fi tocat marunt)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ionela2682 1

11.07.2011, 19:39

Dya Daniela Andrei 1

11.07.2011, 19:51

Sylvia 1

20.07.2011, 00:16

ce bun trebuie sa fie, am mancar in Romania

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de legume