PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 1795 vizualizari

 

Buneee și pufoase! P.S. Coșulețul de prezentare e marca Panacris, unicat ;)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • Faină albă de grâu 500 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • îndulcitor Green Sugar 2 plicuri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • apă 400 ml,
  • ulei de măsline 4 linguri.
  • Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 200 g,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Usturoi 2 căței,
  • Cartof 1 bucată,
  • Ulei de măline 2 linguri,
  • Ciuperci champignon brune cca. 100 g,
  • Ouă de prepeliță 8 bucăți ( ouă de găină 2 bucăți),
  • Sare iodată 20 g,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Pesmet 2 linguri,
  • PENTRU TOPPING:
  • Ouă de prepeliță 4 bucăți,
  • Sare iodată 1 linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, îndulcitorul/zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!). Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.


Între timp se prepară umplutura. Peste amestecul de carne tocată se adaugă ceapa, usturoiul și mărarul tocat tocate mărunt, cartoful ras de răzătoarea fină, pesmetul, ouăle și condimentele, apoi se frământă bine până se înglobează toate ingredientele. Apoi se trag la tigaie ciupercile tocate, în puțin ulei de măsline, după ce s-au ”înnmuiat” se adaugă și amestecul de carne ce se lasă la dinstuit cca. 5 minute la foc mic.


Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie pătrățele.


Se pune câte o lingură din amestecul de carne și ciuperci în fiecare pătrățel. Se închid pătrațelele ca și o carte, se apasă bine marginile, ca să se lipească, se pot presa cu o furculiță, apoi se pun în tava și se ung cu ouăle de prepeliță bătute spumă și se preasră cu sare. Plăcințelele e se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 grade. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

30.06.2015, 20:28

Laura

Panacris 1

30.06.2015, 20:53

Oana, a mai salvat una pentru tine Te aștept mâine dimineață în Romană

mihaelar63 1

04.07.2015, 09:54

Ce buneee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftelute de branza (sarata, de capra)