PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 3697 vizualizari

 

Buneee și pufoase! P.S. Coșulețul de prezentare e marca Panacris, unicat ;)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • Faină albă de grâu 500 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • îndulcitor Green Sugar 2 plicuri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • apă 400 ml,
  • ulei de măsline 4 linguri.
  • Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 200 g,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Usturoi 2 căței,
  • Cartof 1 bucată,
  • Ulei de măline 2 linguri,
  • Ciuperci champignon brune cca. 100 g,
  • Ouă de prepeliță 8 bucăți ( ouă de găină 2 bucăți),
  • Sare iodată 20 g,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Pesmet 2 linguri,
  • PENTRU TOPPING:
  • Ouă de prepeliță 4 bucăți,
  • Sare iodată 1 linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, îndulcitorul/zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!). Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Între timp se prepară umplutura. Peste amestecul de carne tocată se adaugă ceapa, usturoiul și mărarul tocat tocate mărunt, cartoful ras de răzătoarea fină, pesmetul, ouăle și condimentele, apoi se frământă bine până se înglobează toate ingredientele. Apoi se trag la tigaie ciupercile tocate, în puțin ulei de măsline, după ce s-au ”înnmuiat” se adaugă și amestecul de carne ce se lasă la dinstuit cca. 5 minute la foc mic.

Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.

Se pune câte o lingură din amestecul de carne și ciuperci în fiecare pătrățel.  Se închid pătrațelele ca și o carte, se apasă bine marginile, ca să se lipească, se pot presa cu o furculiță, apoi se pun în tava și se ung cu ouăle de prepeliță bătute spumă și se preasră cu sare. Plăcințelele e se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 grade. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

30.06.2015, 20:28

Laura

Panacris 1

30.06.2015, 20:53

Oana, a mai salvat una pentru tine Te aștept mâine dimineață în Romană

mihaelar63 1

04.07.2015, 09:54

Ce buneee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu cascaval si rosii cherry