Placinta a la Vasi

de nico15 in Pui, 10 Feb 2013 | 17304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 400-500 g ciuperci proaspete/sau 2 cutii scurse de zeama
  • 5 oua si un galbenus
  • 300 ml de smantana lichida pentru gatit
  • Condimente:
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • oregano
  • 200 g cascaval
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100gr unt
  • Foietaj
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta a la Vasi:

Fierbi pieptul de pui, separate fierbem ouale. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foetajul si il intinzi cu sucitorul presari faina, dupa care il pui in tava.

Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile(dupa calirea cepei),iar dupa cateva minute (5-7) pui pieptul taiat cubulete(in tot acest timp amesteci continu sa nu sa prinda), adaugi condimentele dupa gust, apoi iei compozitia de pe foc si o lasi la racit cateva minute.

Dupa ce s-a racit incorporezi un ou si smantana(3/4). Se va rade cascavalul, iar celelalte oua(care le-am pus la fiert le cureti si le tai rondele, doar doua oua).

Torni in tava jumatate din compozitie, presari cascavalul ras si asezi restul de rondele de ou de la celelale doua oua, continui adaugand urmatorul rand de compozitie, adaugi mararul spalat si tocat, acoperi totul cu cealalta foaie de foetaj si ungi placinta cu un galbenus de ou, amestecat cu smantana ramasa, presari cu sare si piper. Se da la cuptor 50-60 de minute la temperature 170-180 grade C.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta a la Vasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitel Florentin