Placinta a la Vasi

de nico15 in Pui, 10 Feb 2013 | 12643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 400-500 g ciuperci proaspete/sau 2 cutii scurse de zeama
  • 5 oua si un galbenus
  • 300 ml de smantana lichida pentru gatit
  • Condimente:
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • oregano
  • 200 g cascaval
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100gr unt
  • Foietaj
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta a la Vasi:

Fierbi pieptul de pui, separate fierbem ouale. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foetajul si il intinzi cu sucitorul presari faina, dupa care il pui in tava.

Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile(dupa calirea cepei),iar dupa cateva minute (5-7) pui pieptul taiat cubulete(in tot acest timp amesteci continu sa nu sa prinda), adaugi condimentele dupa gust, apoi iei compozitia de pe foc si o lasi la racit cateva minute.

Dupa ce s-a racit incorporezi un ou si smantana(3/4). Se va rade cascavalul, iar celelalte oua(care le-am pus la fiert le cureti si le tai rondele, doar doua oua).

Torni in tava jumatate din compozitie, presari cascavalul ras si asezi restul de rondele de ou de la celelale doua oua, continui adaugand urmatorul rand de compozitie, adaugi mararul spalat si tocat, acoperi totul cu cealalta foaie de foetaj si ungi placinta cu un galbenus de ou, amestecat cu smantana ramasa, presari cu sare si piper. Se da la cuptor 50-60 de minute la temperature 170-180 grade C.

Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta a la Vasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta a la Vasi-0
Placinta a la Vasi-1
Placinta a la Vasi-2

COMENTARII (4)

Rocsi

Rocsi 1

10.02.2013, 18:05

Mmmmm super!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:30

waw!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.02.2013, 08:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!