Placinta alsaciana( tarte flambée)

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2011 | 7511 vizualizari

 

Tarte flambée este o specialitate binecunoscuta alsaciana.La fel ca multe mâncăruri tradiţionale există nenumărate modalităţi de a pregăti. Aici este un exemplu.
Inspiratia pentru aceasta placinta, mi-a dat-o Maria-Mona de pe blogul Caiet de retete, careia ii multumesc mult...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 220 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 400 g faina
  • 1 plic praf copt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 300 ml smantana grasa creme
  • 4 cepe
  • 2 cepe rosii(sau verzi)
  • 300 g kaizer
  • 100 g salam uscat picant
  • 1 rosie
  • 30 g cascaval
  • vegeta naturala
  • sare
  • piper
  • oregano
  • chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta alsaciana( tarte flambée):

Se prepara blatul placintei in masina de paine, punand ingredientele in ordinea expusa.Se planifica masina pe programul Dough .


Cine doreste poate sa framante aluatul cu mana apoi sa-l lase la dospit.


Dupa ce s-a terminat programul masinii, scoatem aluatul, il punem pe o farfurie, il acoperim cu o folie si il dam la rece la frigider, pentru cateva ore.


Curatam toata ceapa si o taiem fideluta, apoi amestecam cele doua feluri de ceapa.


Kaizerul il taiem in felii subtiri, feliem apoi salamul si rosia.


Dupa ce am scos blatul de placinta de la rece il intindem si il punem intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.


Facem cu furculita niste intepaturi pe suprafata blatului apoi il ungem bine cu smantana crema.Asezonam .


Deasupra presaram ceapa fideluta, feliile de kaizer, salam si rosie apoi radem cascavalul.


Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute pina se coace blatul si deasupra prinde o culoare aramie.


Placinta se portioneaza si se serveste fierbinte.


Pofta mare !



 

TIPS-URI

1

Pentru a face smantana crème, combina 1 ceasca smântână grasa cu 2 linguri de unt. Se amestecă, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la temperatura camerei timp de 12 la 24 de ore, sau până când aceasta a devenit foarte grosa. Bagati la frigider si va deveni chiar mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta alsaciana( tarte flambée)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

26.09.2011, 11:48

buna buna

jolygina 1

29.09.2011, 09:33

place

Lau 1

03.10.2011, 09:40

faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv