Placinta aperitiv cu branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2017 | 3130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 300 gr faina alba
  • 300g faina de grau neagra
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • cateva fire marar
  • un praf sare
  • pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • o lingurita susan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu branza:

Din ingredientele de mai sus, framanti un aluat pe care-l lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.
Tapetezi o forma rotunda cu hartie de copt (diametrul 28).
Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi rotunde, nu foarte groase, cu diametrul egal cu al formei. Cea de a doua foaie trebuie sa fie putin mai mare decat prima.
Asezi prima foaie in tava si presezi usor marginile cu degetele.
Ungi foaia cu putin galbenus batut cu lapte. Mixezi branza, adaugi oul, mararul tocat si sarea si omogenizezi compozitia. Pui compozitia in forma si nivelezi, astfel incat sa acoperi toata suprafata.
Asezi deasupra cealalta foaie si introduci marginea usor dedesupt ca sa nu se desfaca la copt.
Cu ajutorul unui feliator, faci crestaturi in aluat, dar fara sa tai si marginea. Imparti mai intai placinta in patru si apoi in 8 si rasucesti pe rand fiecare triunghi, avand grija sa le unesti la mijloc si sa le presezi usor ca sa nu se desfaca la copt.
Ungi toata suprafata cu galbenus de ou batut cu lapte. Presari in mijloc susanul si introduci tava in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste frumos (circa 50 de minute, la foc mediu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sidy 1

12.03.2017, 07:13

MINUNAT arata ! Direct la Favorite cu ea...se faca atat de simplu si sigur are un guuuust ! Mai ales caldutza...

Rahela Velicu 1

12.03.2017, 10:31

oanapl 1

12.03.2017, 23:06

Va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta gratinata la cuptor