Placinta aperitiv cu branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2017 | 1315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 300 gr faina alba
  • 300g faina de grau neagra
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • cateva fire marar
  • un praf sare
  • pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • o lingurita susan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu branza:

Din ingredientele de mai sus, framanti un aluat pe care-l lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.

Tapetezi o forma rotunda cu hartie de copt (diametrul 28).

Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi rotunde, nu foarte groase, cu diametrul egal cu al formei. Cea de a doua foaie trebuie sa fie putin mai mare decat prima.

Asezi prima foaie in tava si presezi usor marginile cu degetele.

Ungi foaia cu putin galbenus batut cu lapte. Mixezi branza, adaugi oul, mararul tocat si sarea si omogenizezi compozitia. Pui compozitia in forma si nivelezi, astfel incat sa acoperi toata suprafata.

Asezi deasupra cealalta foaie si introduci marginea usor dedesupt ca sa nu se desfaca la copt.

Cu ajutorul unui feliator, faci crestaturi in aluat, dar fara sa tai si marginea. Imparti mai intai placinta in patru si apoi in 8 si rasucesti pe rand fiecare triunghi, avand grija sa le unesti la mijloc si sa le presezi usor ca sa nu se desfaca la copt.

Ungi toata suprafata cu galbenus de ou batut cu lapte. Presari in mijloc susanul si introduci tava in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste frumos (circa 50 de minute, la foc mediu).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sidy 1

12.03.2017, 07:13

MINUNAT arata ! Direct la Favorite cu ea...se faca atat de simplu si sigur are un guuuust ! Mai ales caldutza...

Rahela Velicu 1

12.03.2017, 10:31

oanapl 1

12.03.2017, 23:06

Va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte integrale cu branza si marar