Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2014 | 17443 vizualizari

 

Placintele cu branza sunt moartea pasiunii pt mine:)), pur si simplu le ador....nu conteaza daca-s sarate sau dulci, cu ierburi sau fara, cu fructe confiate, cu seminte...sunt minunate si combinatii sunt nenumarate... De data asta mi-am adus aminte ca mai am leurda in congelator si inca nu am folosit-o. Asa ca m-am pus pe treaba, ca tot stateau niste branzeturi prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinte
  • pt umplutura:
  • 300 gr cas de vaca
  • 300 gr cascaval
  • 200 gr smantana
  • 200 gr iaurt
  • 5 oua
  • sare
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi leurda(de la congelator am avut eu)
  • pt deasupra:
  • 3 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite seminte de in
  • pt servit: smantana
  • pt uns foile: 250 ml ulei
  • pt uns tava: 2 linguri ulei+2 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda:

Pt aceasta placinta am folosit tava mare a aragazului(cea care este cu marginile mai inalte). Se unge tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se pune o foaie de placinta, se unge cu ulei si se continua cu inca doua foi.

Pt umplutura: casul si cascavalul se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga ouale, smantana, iaurtul si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca. Se taie mararul cat mai fin si leurda fasii de aproximativ 1 cm. Se amesteca verdeturile cu branzeturile. Dupa cele trei foi puse in tava se pune jumatate din umplutura, se pun alte trei foi, unse fiecare cu ulei, restul de umplutura si alte 3-4 foi, cate va raman, unse cu ulei. 

Pt deasupra: se amesteca cele 3 oua cu un praf de sare, lapte dulce si iaurt. Dupa ce am terminat de aranjat placinta in tava, se taie usor cu varful unui cutit bine ascutit, placinta in patrate. Se pune amestecul de oua cu lapte si iaurt, se ridica putin marginile cu cutitul sa intre amestecul si pe dedesupt si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pt 40 minute. Lasati sa se racoreasca, portionati si serviti cu smantana. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca tava voastra este mai mare ca si o foaie de placinta(a mea asa a fost), mai taiati dintr-o foaie de placinta fasii cu care sa complectati

2

ca sa nu ramana crocanta la suprafata placinta, am luat o foaie de hartie de copt, am trecut-o prin jet de apa, am stors-o bine si am intins-o peste placinta. Lasati asa pana in momentul servirii

3

pt umplutura folositi orice branza sarata, puneti smantana si iaurt sa ajungeti la o consistenta nu prea groasa, dar nici prea subtire, sa curga

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

laura_n 1

10.02.2014, 17:20

si eu la fel, sunt innebunita dupa placinte, in special saraturile!

simona72 1

10.02.2014, 19:17

Laura, muah!

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 11:43

arata grozav placinta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi fierti la cuptor, cu pui, sunca si cascaval