Placinta Ciobaneasca

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2011 | 8170 vizualizari

 

M-am gandit destul de mult cum sa traduc titlul acestei retete, pe care o am dintr-o carticica cu retete unguresti....si pana la urma am ajuns la aceasta denumire :))

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 50 gr unt
  • 2 foi de dafin
  •  cimbru
  • sare, piper
  • 300 gr carne macinata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 conserva mica mazare

  Pentru piureul de cartofi:  

  •  5-6 cartofi
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Ciobaneasca:

Incingem untul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete mici, adaugam foile de dafin si putin cimbru. Lasam sa se prajeasca aprox 5-7 minute. Adaugam carnea macinata, pasta de rosii, condimentam cu sare si piper, adaugam putina apa si lasam sa fiarba bine pana scade apa. Cand devine de consistenta unui sos adaugam mazarea si mai lasam pe foc circa 5 minute.

Intre timp pregatim si piureul folosind ingredientele de mai sus.

Intr-un vas yena asezam carnea macinata iar deasupra punem piureul. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana cartofii devin aurii (aprox 20-25 minute). Eu n-am mai avut rabdare si am scos mai repede... :P

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Inainte sa portionati, merita sa asteptati 15-20 minute sa se raceasca, pentru a putea scoate frumos felia...n-are rost sa va spun ca noi nici la partea asta n-am mai avut rabdare  :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Ciobaneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

deliciousflavours 1

11.10.2011, 13:22

Multumeeesc si va

DIANA B 1

11.10.2011, 13:35

Cred ca-i delicioasaaaaaaaaaaaaa ... dar in loc de mazare ce-am putea adauga ? nu-mi prea place decat gatita , si asta foaaaaaaaaaarte rar ...

ca sigur merge

deliciousflavours 1

11.10.2011, 23:00

Draga Onesta, iti multumesc in primul rand...apoi, cred ca ai putea sa incerci cu ciuperci, asta in cazul in care iti plac
Te puuuup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor cu cartofi