Placinta ciobanului

de Ksenya in Piine, 9 Iun 2015 | 2462 vizualizari

 

E rapida, e buna, e satioasa, e crocanta....e......e...va las pe voi sa continuati :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 5 grame drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare
  • 200-250 ml apa calda
  • Umplutura
  • 350 g branza vaci
  • 500 g telemea de oaie sarata data prin razatoarea mare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului:

Pornim cuptorul la 180 grade.


1.In apa se dizolva drojdia


2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul.


3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o coca elastica.


4.Se lasa la dospit minim o ora.


5.Se formeaza 5 bile.


6.Fiecare bila se intinde subtire pe o planseta presarata cu faina.


7.Se taie in forma de floarea soarelui in 4- 6-8 petale in functie cat de multa branza doriti si se unge cu ulei.


8.In mijloc se intinde compozitia formata din branza si telemeaua de oaie.


9 Se acopera cu o petala sau doua ,apoi iarasi o ungem cu ulei si intindem din nou compozitia din branza....procedam la fel pana terminam petalele.


10.Ungem placinta cu ulei si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt o dam la cuptor pentru 20 minute pana placinta se rumesneste usor.



Se servescte calda sau rece dupa preferinte .

 

TIPS-URI

1

crusta e crocanta daca o servim imediat dupa ce s-a racit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ksenya 1

30.06.2015, 12:15

Multumesc Panacris!

Bya Ralu 1

30.06.2015, 20:43

cat de super arata

Ksenya 1

01.07.2015, 09:51

Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata si chimen