Placinta ciobanului

de Ksenya in Piine, 9 Iun 2015 | 4017 vizualizari

 

E rapida, e buna, e satioasa, e crocanta....e......e...va las pe voi sa continuati :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 5 grame drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare
  • 200-250 ml apa calda
  • Umplutura
  • 350 g branza vaci
  • 500 g telemea de oaie sarata data prin razatoarea mare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului:

Pornim cuptorul la 180 grade.

1.In apa se dizolva drojdia

2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul.

3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o coca elastica.

4.Se lasa la dospit minim o ora.

5.Se formeaza 5 bile.

6.Fiecare bila se intinde subtire pe o planseta presarata cu faina.

7.Se taie in forma de floarea soarelui in 4- 6-8 petale in functie cat de multa branza  doriti  si se unge cu ulei.

8.In mijloc se intinde compozitia formata din branza  si  telemeaua de oaie.

9 Se acopera cu o petala sau doua ,apoi iarasi o ungem cu ulei si intindem din nou compozitia din branza....procedam la fel pana terminam petalele.

10.Ungem placinta cu ulei si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt o dam la cuptor pentru 20 minute pana placinta se rumesneste usor.

 

Se servescte calda sau rece  dupa preferinte .

TIPS-URI

1

crusta e crocanta daca o servim imediat dupa ce s-a racit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

pe 20.09 la 23:31

Crap prajit, marinat in lapte

pe 20.09 la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

pe 20.09 la 23:31

Crap prajit, marinat in lapte

pe 20.09 la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata si chimen