Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2017 | 1738 vizualizari

 

Imi place tare mult aceasta denumire si m-am gandit sa o fac in felul meu. Sper sa va placa placinta mea.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de cartofi
  • 200 gr ciolan afumat dezosat
  • 200 gr carnati afumat de casa
  • 100 gr de sunca
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 ceapa mare
  • 200 ml de lapte
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr rosii in bulion
  • 50 gr de unt
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco:

Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare.


Separat, taiem carnatul, sunca si ceapa.


Intr-o tigaie, punem putin ulei si le rumenim pana isi schimba culoarea. Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul taiat feliute, rosile in bulion si lasam sa fiarba cateva minute.


Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si facem un piure mai vartos pe care il diluam cu lapte. Taiem si ciolanul bucati mai mici.


Intr-un vas de yena uns cu unt, punem un strat de piure, deasupra radem cascaval din abundenta, punem afumatura, acoperim cu al doilea strat de piure. Ornam deasupra cu afumatura ramasa, radem cascaval din abundenta si dam la cuptorul incins, la 200 de grade C, pana se topeste cascavalul.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Afumatura o putem inlocui cu carne tocata.

2

Putem adauga ciuperci sau alte legume. dupa preferinta fiecaruia.

3

Pentru aroma. putem folosi rozmarin, cimbru sau marar.

4

In loc de cascaval, putem folosi parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

reisnaor_2006 1

26.04.2017, 22:23

Multumesc dragi bucatarasi

mihaelar63 1

27.04.2017, 02:55

Asta da mancare

kytz 1

27.04.2017, 13:09

Foarte apetisantă !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura