Plăcintă cu brânză

de ionix in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 4224 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 150 g pachet margarinmoale
  • 100 g zahar
  • doua plicutele zahar vanilat
  • un praf de sare
  • circa 600 g de faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
pentru umplutura:
  • circa 1 kg branza dulce de vaci(de preferat sa fie scoapta)
  • 4-5 oua
  • 3-4 linguri cu gris
  • 8 linguri cu zahar(zaharul se pune dupa gust)
  • 5 linguri cu smantana
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • 125 g stafide
  • 4 linguri cu rom
1 ou batut cu putin zahar pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză:

Preparare aluat:

Incepem prin a face maiaua pentru foile de placinta. 

Drojdia se pune intr-un vas cu o lingura cu zahar si punem laptele caldut. 

Presaram putina faina peste lapte si lasam la dospit vreo 30 de minute.

Intr-un alt vas mai mare cernem faina.

Punem peste faina urmatoarele: zaharul, putina sare si margarin si incepem sa amestecam bine. 

Dupa ce maiaua este gata, o turnam treptat pesterestul compozitie si framantam bine. 

Aluatul trebuie sa fie unul usor de modelat si nelipicios, daca este nevoie mai adaugam faina sau putin lapte caldut.

Vasul cu aluat il acoperim cu un prosop si-l dam la un loc cald pentru a creste. 

Lasam sa dospeasca inca vreo 60 de minute.

Intre timp pregatim umplutura cu branza.

 

Preparare umplutura:

 Stafidele se pun la inmuiat cu romul.

 Daca branza nu este scoapta, punem branza dulce  la scurs.

Branza se da pe razatoare, pe ochiurile mari, si  se freaca cu smantana si cu zahar.

Adaugam grisul, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie (sau portocala) si omogenizam.

 Peste umplutura de branza se pun stafidele, scurse de rom, si amestecam bine.

 

Dupa ce aluatul a crescut ne apucam de asamblat placinta.

Impartim aluatul in doua parti egale si intindem doua foi mai groase, pe o planseta pudrata cu faina.

 

Pe o tava punem hartie de copt si asezam prima foaie. 

Intepam foaia cu o furculita, din loc in loc, si apoi turnam toata compozitia cu Branza. 

Peste branza punem cealalta foaie, intepam iar cu furculita si ungem placinta cu ou. 

Cuptorul se incinge la 180 de grade.

Tava se da la cuptor la foc mic, in partea de sus al cuptorului. 

Se lasa pana cand incepe a se rumeni frumos.

Se scoate si o pudram cu zahar pudra dar nu se taie fierbinte.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

lilik 1

08.12.2010, 10:41

si eu pe lista la fav k e super

mihaelar63 1

08.12.2010, 10:53

tot ce e dulce cu branzica , al meu e

ionix 1

08.12.2010, 13:48

vă mulţumesc pentru comentariile frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Saratele