Placinta cu branza (cu foi de placinta)

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 10523 vizualizari

 

Am gasit pozele pierdute printre amintirile minunate din vacanta de vara... Am facut placinta asta pentru cea mai tare excursie cu bicicleta: 70km de drum de munte pana la Iezerele Cindrelului si inapoi. O zi pe care nu o sa o uit niciodata! (si nici placinta care stavilea FOAMEA dupa atata pedalat si urcat pe munte :)) ) Mi-am dat seama ca am multe retete cu branza.... :-? asta e altfel pentru ca are foile de placinta, m-a invatat mama cum se "folosesc" :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 200 gr branza telemea
  • 200 gr urda
  • 3 oua
  • sare - cu grija, are telemeaua destul de multa
  • 1 galbenus + 1lg lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza (cu foi de placinta):

Pentru umplutura, radem telemeaua si urda, amestecam bine cu ouale batute si condimentam.


Pe o tava unsa bine cu ulei+faina/cu hartie de copt, asezam o foaie, intindem ulei pe ea cu pensula si continuam cu urmatoarea foaie. Nu mai tin minte exact, dar cred ca am pus vreo 5-6 foi... Apoi am asezat umplutura si am acoperit-o cu restul de foi, la fel, unse fiecare cu ulei.


Pe deasupra am intins tot cu pensula amestecul de galbenus si lapte si am tinut tava la cuptor pana s-a rumenit bine.

 

TIPS-URI

1

Puteti diversifica reteta cu variate combinatii de condimente (cimbru, oregano, chimen etc.)

2

In aceeasi zi, am facut una cu varza (umplutura de varza calita)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza (cu foi de placinta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

kamy 1

26.02.2011, 19:41

bunaaaa

ArianaBala 1

08.12.2011, 08:55

ce frumos arata

andreea_angelo 1

12.06.2012, 15:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Placinta tarinei