Placinta cu branza (cu foi de placinta)

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 10252 vizualizari

 

Am gasit pozele pierdute printre amintirile minunate din vacanta de vara... Am facut placinta asta pentru cea mai tare excursie cu bicicleta: 70km de drum de munte pana la Iezerele Cindrelului si inapoi. O zi pe care nu o sa o uit niciodata! (si nici placinta care stavilea FOAMEA dupa atata pedalat si urcat pe munte :)) ) Mi-am dat seama ca am multe retete cu branza.... :-? asta e altfel pentru ca are foile de placinta, m-a invatat mama cum se "folosesc" :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 200 gr branza telemea
  • 200 gr urda
  • 3 oua
  • sare - cu grija, are telemeaua destul de multa
  • 1 galbenus + 1lg lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza (cu foi de placinta):

Pentru umplutura, radem telemeaua si urda, amestecam bine cu ouale batute si condimentam.


Pe o tava unsa bine cu ulei+faina/cu hartie de copt, asezam o foaie, intindem ulei pe ea cu pensula si continuam cu urmatoarea foaie. Nu mai tin minte exact, dar cred ca am pus vreo 5-6 foi... Apoi am asezat umplutura si am acoperit-o cu restul de foi, la fel, unse fiecare cu ulei.


Pe deasupra am intins tot cu pensula amestecul de galbenus si lapte si am tinut tava la cuptor pana s-a rumenit bine.

 

TIPS-URI

1

Puteti diversifica reteta cu variate combinatii de condimente (cimbru, oregano, chimen etc.)

2

In aceeasi zi, am facut una cu varza (umplutura de varza calita)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza (cu foi de placinta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

kamy 1

26.02.2011, 19:41

bunaaaa

ArianaBala 1

08.12.2011, 08:55

ce frumos arata

andreea_angelo 1

12.06.2012, 15:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv lipii cu branza si ceapa