Placinta cu branza dulce

de Moni_alex in Dulciuri, 12 Aug 2015 | 3403 vizualizari

 

O placinta gustoasa si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 14 linguri de ulei
  • 10 g de drojdie proaspata
  • o lingura rasa de zahar
  • o lingura de lapte
  • 60 ml iaurt sau sana, kefir
  • un praf de sare
  • 450 g faina pentru cozonac
  • 80-90 g faina pentru paine
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaci scursa de zer
  • 3 oua mai mari sau 4 mici
  • doua linguri gris
  • zahar dupa gust (4-5 linguri)
  • o lingura esenta de vanilie
  • 150 g stafide(optional)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru finisat:
  • un galbenus de ou
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Se amesteca drojdia cu zaharul si se dizolva cu o lingura de lapte caldut.


Jumatate din faina pentru cozonac se amesteca cu sarea, se adauga 7 linguri de ulei, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele.


Se amesteca bine, apoi se adauga iaurtul cate o lingura si la final jumatatea de faina framantand constant, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios si elastic (in functie de calitatea fainii poate fi nevoie de mai mult sau mai putin iaurt).


Aluatul framantat bine se aseaza pe o planseta presarata cu faina pentru paine.


Separat, faina pentru paine (80-90 de grame) se amesteca cu 7 linguri de ulei ramase pana se formeaza o pasta.


Aluatul se intinde pe planseta cu ajutorul sucitorului intr-o foaie de aproximativ jumatate de cm. grosime care se unge cu pasta de faina si ulei.


Aluatul se ruleaza strans, se acopera lejer cu folie alimentara si se lasa la temperatura bucatariei aproximativ 10 minute, sa se odihneasca.


Intre timp se prepara umplutura, amestecand toate ingredientele specificate. Dupa cele 10 minute, ruloul de aluat se taie in doua si din fiecare parte se intinde cate o foaie subtire, de dimensiunea tavii de aragaz.


Cu ajutorul sucitorului, se pune foaia in tava captusita cu hartie de copt.Deasupra se pune umplutura si se niveleaza bine.


Deasupra se intinde cea de a doua foaie si se finiseaza ungand foaia cu pensula cu galbenus de ou batut cu doua lingurite de apa rece.


Se da placinta la cuptorul preincins la 200 de grade Celsius, dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade Celsius.


Placinta se coace aproximativ 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos.


Tava cu placinta fierbinte, imediat ce se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa in jur de 20-30 de minute sa se mai raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

aluatul este foarte bun si pentru placinta cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MOKUSKA 1

13.08.2015, 10:56

o adooooooor

Moni_alex 1

13.08.2015, 20:11

Rocsi 1

14.08.2015, 20:37

Super delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Clatite boieresti