Placinta cu branza dulce

de Moni_alex in Dulciuri, 12 Aug 2015 | 8035 vizualizari

 

O placinta gustoasa si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 14 linguri de ulei
  • 10 g de drojdie proaspata
  • o lingura rasa de zahar
  • o lingura de lapte
  • 60 ml iaurt sau sana, kefir
  • un praf de sare
  • 450 g faina pentru cozonac
  • 80-90 g faina pentru paine
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaci scursa de zer
  • 3 oua mai mari sau 4 mici
  • doua linguri gris
  • zahar dupa gust (4-5 linguri)
  • o lingura esenta de vanilie
  • 150 g stafide(optional)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru finisat:
  • un galbenus de ou
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Se amesteca drojdia cu zaharul si se dizolva cu o lingura de lapte caldut.

Jumatate din faina pentru cozonac se amesteca cu sarea, se adauga 7 linguri de ulei, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele.

Se amesteca bine, apoi se adauga iaurtul cate o lingura si la final jumatatea de faina framantand constant, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios si elastic (in functie de calitatea fainii poate fi nevoie de mai mult sau mai putin iaurt).

Aluatul  framantat bine se aseaza pe o planseta presarata cu faina pentru paine.

Separat, faina pentru paine (80-90 de grame) se amesteca cu 7 linguri de ulei ramase pana se formeaza o pasta.

Aluatul se intinde pe planseta cu ajutorul sucitorului intr-o foaie de aproximativ jumatate de cm. grosime care se unge cu pasta de faina si ulei.

Aluatul se ruleaza strans, se acopera lejer cu folie alimentara si se lasa la temperatura bucatariei aproximativ 10 minute, sa se odihneasca.

Intre timp se prepara umplutura, amestecand toate ingredientele specificate. Dupa cele 10 minute, ruloul de aluat se taie in doua si din fiecare parte se intinde cate o foaie subtire, de dimensiunea tavii de aragaz.

Cu ajutorul sucitorului, se pune foaia in tava captusita cu hartie de copt.Deasupra se pune umplutura si se niveleaza bine.

Deasupra se intinde cea de a doua foaie si se finiseaza ungand foaia cu pensula cu galbenus de ou batut cu doua lingurite de apa rece.

Se da placinta la cuptorul preincins la 200 de grade Celsius, dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade Celsius.

Placinta se coace aproximativ 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Tava cu placinta fierbinte, imediat ce se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa in jur de 20-30 de minute sa se mai raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

aluatul este foarte bun si pentru placinta cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu branza