Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

de Bucataras Medi in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 5243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 foi de placinta
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g iaurt grecesc
  • 225 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 150 g capsuni3 oua
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingura coaja rasa de portocalaun
  • strop de sare
  • Pentru siropul de portocala:
  • 250 ml suc de portocala
  • 1,5 lingura zahar
  • Mai avem nevoie
  • ulei pentru uns foile de placinta
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru tapetat tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala:

Mixam  bine ouale cu un strop de sare.
Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu ajutorul unei linguri de lemn.
Curatam capsunile de codite,le spalam si apoi le taiem in 2-3 bucati(depinde  cat sunt de mari) pe verticala.
Ungem foile de placinta cu ulei pe fiecare in parte.
Ungem o tava (32/24) cu ulei si o tapetam cu faina.
Asezam la baza tavii 5 foi de placinta unse si turnam jumatate din cantitatea de umplutura.
Deasupra umpluturii punem jumatate din cantitatea de capsuni. Acoperim cu alte 5 foi de placinta, punem cealalta jumatate de umplutura si de capsune.

Si la final punem restul foilor de placinta. Dam placinta la cuptorul preincalzit si lasam pana cand aceasta se rumeneste usor. In timp ce placinta este la cuptor ne ocupam de siropul de portocale.Sucul proaspat de portocala il amestecam cu zaharul si il punem pe foc, lasandu-l sa dea in cateva clocote dupa care il dam deoparte.Cand placinta este facuta, scoatem tava din cuptor, o taiem bucati potrivite si turnam siropul cald peste ea.

Dam din nou la cuptor si lasam pana cand siropul este absorbit (circa 10-15 min).

Va asigur ca este delicioa. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sidy 1

28.06.2015, 08:07

Branza, capsunisi portocale ! Nu ai ce sa pretinzi mai mult pentru un rasfat de duminica ! Multumim draga Medi !

Aletta 1

28.06.2015, 09:31

Delicios

silvi0ara 1

28.06.2015, 17:10

Bravo Medi,o alegere perfecta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise