Placinta cu branza dulce si stafide

de Carmen_g in Prajituri, 18 Ian 2012 | 5744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 pachet de margarina Unirea
  • 150 ml apa
  • 20 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 ligurita de miere
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 700g branza dulce
  • 4 oua
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 250g zahar
  • stafide
  • 2-3 lg gris
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Se pune intr-un castron mai mare margarina si praful de sare. Intr-un pahar de 150 ml, se pune drojdia cu o lingurita de miere si se amesteca pana la dizolvare. Paharul respectiv se completeaza cu  apa calduta, si se adauga peste margarina. Se presara faina si se framanta cu mana pana se obtine un aluat nelipicios si de consistenta potrivita. Aluatul se acopere cu un prosop de bucatarie curat, si se lasa sa creasca la loc caldut, 1-2 ore ( pana isi dubleaza volumul).

Intre timp se pregateste umplutura. Intr-un castron se pune branza, ouale, zaharul vanilat si zaharul , si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in doua jumatati.Din prima jumatate, pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Se aseaza in tava in care a fost pusa o hartie de copt. Umplutura mea a fost cam moale, asa ca am presarat 2 linguri de gris peste foaie, dupa care se pune un strat de umplutura care se uniformizeaza pe toata suprafata. Se presara cu stafide. Peste stratul de umplutura se pune foaia preparata din restul de aluat.

Se introduce in cuptorul preincalzit si este gata cand incepe sa se rumeneasca deasupra. Timpul de coacere este de aproximativ 40-45 de minute. Se scoate tava din cuptor, se inveleste cu un prosop curat de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, dupa care se poate servi. Se presara zahar pudra deasupra. Gustul e nemaipomenit de bun!!! Merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Carmen_g 1

19.01.2012, 13:25

Ma bucur ca va place si voua

Bya Ralu 1

19.01.2012, 18:31

mai ai?vreau si eu!!!

Carmen_g 1

19.01.2012, 20:18

Nu mai am, s-a topit toata La noi nu rezista mult dulciurile. Maxim, maaaxim 2 zile) Dar daca vrei, pot sa mai fac) Nu ma supar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza