Placinta cu branza dulce si stafide

de Oana in Prajituri, 20 Mai 2012 | 3959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g margarina unirea
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • plus faina pentru prelucrat
  • Umplutura:
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar brun
  • un plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 200 g smantana lichida pentru frisca
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zama de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g stafide aurii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Stafidele se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa in apa pana se amesteca in umplutura.


Se prepara umplutura: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se umfla. Se adauga in branza de vaci. Se incorporeaza smantana lichida, coaja rasa si zeama de lamaie si extractul de vanilie. Se pune castronul la frigider pana se prepara foile.


Margarina moale se amesteca cu apa, uleiul, otetul si sarea, apoi se adauga faina si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Se imparte aluatul in doua parti egale. Pe masa infainata se intinde o foaie subtire, presarand faina si deasupra foii si pe sucitor. Eu am folosit tava de la aragaz. In tava neunsa se aseaza prima foaie.


Se scoate compozitia de branza din frigider si se amesteca cu stafidele scurse bine. Se rastoarna compozitia in tava. Se intinde pe masa a doua foaie si cu ajutorul sucitorului, ruland foaia pe el, se aseaza usor deasupra compozitiei de branza. Se inteapa foaia de deasupra cu furculita si se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu pana se rumeneste usor si branza este inchegata.


Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

21.05.2012, 14:07

Sim0na 1

21.05.2012, 18:25

Minunat arata!!!

Oana 1

27.05.2012, 19:52

Miha, capsunile sunt preferatele mele si placinta la fel Maine o sa fac iar tava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 19:35

Desert marshmallows stars

de Meea 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Placinta delicioasa cu branza