Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 16 Feb 2011 | 14138 vizualizari

 

O placinta delicioasa la care visam de azi dimineata asa ca zis si facut, am pregatit intai alautul foietaj si apoi placinta care a iesit exact asa cum mi-o imaginam la gust. Yamyyyy!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de foietaj facut in casa( vezi reteta in pagina mea)
  • 500 gr branza vaci
  • o cescuta stafide aurii
  • crema de vanilie :
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 1/2 plic gelatina
  • 3-4 linguri apa
  • 2 plic vanilie  
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie:

Pregatim crema de vanilie:

Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 3-4 linguri) Batem ouale cu zaharul timp de un minut. Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu. Lasam pe foc 3 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imedfiat dupa ce tragem de pe foc. Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.

Cand s-a racit complet si s-a intarit perfect o amestecam cu branza de vaci. Adaugam si stafidele si gustam daca este suficient de dulce, daca nu este, mai punem putin zahar. Intindem foaia in tava, deasupra asezam branza si apoi acoperim cu cealalta foaie. Dam la cuptor la 18 grade pentru 30 de minute, lasam sa se raceasca apoi o pudram ...este atat de gustoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni