Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 16 Feb 2011 | 14051 vizualizari

 

O placinta delicioasa la care visam de azi dimineata asa ca zis si facut, am pregatit intai alautul foietaj si apoi placinta care a iesit exact asa cum mi-o imaginam la gust. Yamyyyy!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de foietaj facut in casa( vezi reteta in pagina mea)
  • 500 gr branza vaci
  • o cescuta stafide aurii
  • crema de vanilie :
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 1/2 plic gelatina
  • 3-4 linguri apa
  • 2 plic vanilie  
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie:

Pregatim crema de vanilie:

Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 3-4 linguri) Batem ouale cu zaharul timp de un minut. Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu. Lasam pe foc 3 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imedfiat dupa ce tragem de pe foc. Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.

Cand s-a racit complet si s-a intarit perfect o amestecam cu branza de vaci. Adaugam si stafidele si gustam daca este suficient de dulce, daca nu este, mai punem putin zahar. Intindem foaia in tava, deasupra asezam branza si apoi acoperim cu cealalta foaie. Dam la cuptor la 18 grade pentru 30 de minute, lasam sa se raceasca apoi o pudram ...este atat de gustoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Petits chinois