Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 16 Feb 2011 | 7733 vizualizari

 

O placinta delicioasa la care visam de azi dimineata asa ca zis si facut, am pregatit intai alautul foietaj si apoi placinta care a iesit exact asa cum mi-o imaginam la gust. Yamyyyy!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de foietaj facut in casa( vezi reteta in pagina mea)
  • 500 gr branza vaci
  • o cescuta stafide aurii
  • crema de vanilie :
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 1/2 plic gelatina
  • 3-4 linguri apa
  • 2 plic vanilie  
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie:

Pregatim crema de vanilie:


Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 3-4 linguri) Batem ouale cu zaharul timp de un minut. Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu. Lasam pe foc 3 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imedfiat dupa ce tragem de pe foc. Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.


Cand s-a racit complet si s-a intarit perfect o amestecam cu branza de vaci. Adaugam si stafidele si gustam daca este suficient de dulce, daca nu este, mai punem putin zahar. Intindem foaia in tava, deasupra asezam branza si apoi acoperim cu cealalta foaie. Dam la cuptor la 18 grade pentru 30 de minute, lasam sa se raceasca apoi o pudram ...este atat de gustoasa !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

tanyapatap 1

18.02.2011, 15:55

RuxyRux 1

20.02.2011, 08:34

Multumesc Tanya

adry88 1

20.05.2011, 18:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie