Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 16 Feb 2011 | 8655 vizualizari

 

O placinta delicioasa la care visam de azi dimineata asa ca zis si facut, am pregatit intai alautul foietaj si apoi placinta care a iesit exact asa cum mi-o imaginam la gust. Yamyyyy!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de foietaj facut in casa( vezi reteta in pagina mea)
  • 500 gr branza vaci
  • o cescuta stafide aurii
  • crema de vanilie :
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 1/2 plic gelatina
  • 3-4 linguri apa
  • 2 plic vanilie  
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie:

Pregatim crema de vanilie:


Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 3-4 linguri) Batem ouale cu zaharul timp de un minut. Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu. Lasam pe foc 3 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imedfiat dupa ce tragem de pe foc. Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.


Cand s-a racit complet si s-a intarit perfect o amestecam cu branza de vaci. Adaugam si stafidele si gustam daca este suficient de dulce, daca nu este, mai punem putin zahar. Intindem foaia in tava, deasupra asezam branza si apoi acoperim cu cealalta foaie. Dam la cuptor la 18 grade pentru 30 de minute, lasam sa se raceasca apoi o pudram ...este atat de gustoasa !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

tanyapatap 1

18.02.2011, 15:55

RuxyRux 1

20.02.2011, 08:34

Multumesc Tanya

adry88 1

20.05.2011, 18:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie