Steluta din crema de zahar ars

de Patricia Iordache in Prajituri, 7 Apr 2013 | 1236 vizualizari

 

O reteta usoara, rapida, tocmai buna pentru un desert de duminica.

 

INGREDIENTE

  • Iti trebuie pentru sirop:
  • -100 gr zahar;
  • - putina apa;
  • Iti trebuie pentru crema:
  • - 5 oua mici;
  • - 100 gr zahar;
  • - 400 ml lapte;
  • - semintele de la un baton de vanilie;
  • - putina sare;
  • - coaja de la o portocala mica
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluta din crema de zahar ars:

Pui intr-un vas de inox zaharul si apa, si lasi la fiert pana se obtine un sirop usor maroniu. Lasi la racit.


Separat, pui laptele la incalzit, adaugi in el semintele de la batonul de vanilie, se lasi sa se infuzeze aroma.


Amesteci ouale cu zaharul, sarea si coaja de portocala rasa fin. Treptat adaugi laptele aromat.


Torni amestecul peste siropul de zahar care intre timp, s-a intarit. Pui vasul cu intreaga compozitie, intr-o tava cu apa si bagi la cuptorul incins pentru 20-25 minute, la foc potrivit.


Lasi sa se raceasca si rastoarni pe un platou, pui la frigider pentru 1-2 ore, apoi portionezi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

07.04.2013, 14:11

place

diaconta 1

07.04.2013, 20:23

bravo

Patricia Iordache 1

07.04.2013, 22:29

Fetelor, Motanel, ma bucr ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!