Ciocolata cu dragoste

de Miha in Prajituri, 15 Feb 2010 | 2327 vizualizari

 

by Gabriela Cara

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 130 g zahar
  • 130 ml ulei
  • 70 g nuca macinata
  • 110 g faina
  • 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 50 ml coniac
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
  • 50 ml coniac
  • Glazura:
  • 100 ml ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu dragoste:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema. Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul.


Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.


Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.


Pentru sirop amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.


Glazura:


Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.


Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

jolygina 1

07.10.2010, 02:21

Miha 1

07.10.2010, 10:07

Ciocolata cat incape. Aviz amatorilor!

Cris2711 1

18.04.2011, 16:06

ciocolata cu dragoste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cirese