Placinta cu branza in forma de cozonac

de Lily_Musat in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 24790 vizualizari

 

Cea mai gustoasa placintuta...

 

INGREDIENTE

  • 350 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 600 g faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 +1/2 lingurite de drojdie uscata

        Umplutura:

  • 8 oua
  • 700 g branza de vaca nu prea sarata
  • 4 plicuri de zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza in forma de cozonac:

Punem in cuva de la masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris. Setam masina de paine la programul 8 Dough (coca) care dureaza 1:30 h. Dupa ce s-a facut coca o scoatem din cuva si o acoperim intr-un castron cu putina faina.


Batem ouale separat si le amestecam cu branza. Adaugam zaharul vanilat. Punem coca pe masa si o portionam. Intindem foaie subtire si o ungem cu ulei. Punem amestecul preparat de branza. Rulam foaia. Facem 4 rulouri si le asezam cate 2 pe rand, celelalte 2 rulouri venind deasupra.


Asezam placinta in forma de Jena (forma de cozonac).Eu am pus si hartie de copt pentru ca nu am avut cum sa iau de pe masa placinta ca se rupea foaia, asa ca am transferat-o repede pe hartie de copt.

Pe deasupra am pus 3 linguri din compozitia de placinta plus 1 galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de ulei. Incingem cuptorul la 200 grade si bagam placinta in cuptor.Setam ceasul la 45 minute. Am taiat placinta ca pe cozonac si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza in forma de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elena1988 1

11.01.2011, 18:30

arata foarte bine

elena1988 1

11.01.2011, 18:30

iri_iri 1

22.11.2016, 10:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara