Placinta cu branza in forma de cozonac

de Lily_Musat in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 41919 vizualizari

 

Cea mai gustoasa placintuta...

 

INGREDIENTE

  • 350 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 600 g faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 +1/2 lingurite de drojdie uscata

        Umplutura:

  • 8 oua
  • 700 g branza de vaca nu prea sarata
  • 4 plicuri de zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza in forma de cozonac:

Punem in cuva de la masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris. Setam masina de paine la programul 8 Dough (coca) care dureaza 1:30 h. Dupa ce s-a facut coca o scoatem din cuva si o acoperim intr-un castron cu putina faina.  

Batem ouale separat si le amestecam cu branza. Adaugam zaharul vanilat. Punem coca pe masa si o portionam. Intindem foaie subtire si o ungem cu ulei. Punem amestecul preparat de branza. Rulam foaia. Facem 4 rulouri si le asezam cate 2 pe rand, celelalte 2 rulouri venind deasupra.

Asezam placinta in forma de Jena (forma de cozonac).Eu am pus si hartie de copt pentru ca nu am avut cum sa iau de pe masa placinta ca se rupea foaia, asa ca am transferat-o repede pe hartie de copt.
Pe deasupra am pus 3 linguri din compozitia de placinta plus 1 galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de ulei. Incingem cuptorul la 200 grade si bagam placinta in cuptor.Setam ceasul la 45 minute. Am taiat placinta ca pe cozonac si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza in forma de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide