Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2015 | 1028 vizualizari

 

Pentru iubitorii de brânzeturi, mărar și ciuperci, un adevărat alint gustos și aspectuos. Putem servi acestă plăcintă ca aperitiv dar și ca fel principal. Ingredientele pot fi înlocuite și cu alte specialități din domeniul gastronomiei, diverse tipuri de brânză, ceapă verde, pătrunjel și de ce nu carne tocată. Spor la treabă și Poftă bună!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 300 g brânză de burduf
  • 250 g brânză de vaci
  • 300 ml smântână
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 1 conservă de ciuperci (300 g ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mare ( 2 mai mici, una roșie, una albă)
  • 1 linguriță boia dulce

Pentru uns foile

  • 150 g unt topit sau ulei

Pentru uns plăcinta deasupra

  • 1 ou
  • 100 ml smantână
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci:

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei.

Curățăm, spălăm ceapa (cepele) și o călim în puțin ulei, adăugăm 1 linguriță de boia dulce, sare, piper după gust și ciupercile feliate.

Lăsăm să se călească împreună 3-4 minute.

Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm smântâna, un ou, mărarul verde spălat, șters de apă și tocat mărunt.

Topim 150 g unt, dar putem folosi si ulei de floarea soarelui.

Când sunt pregătite toate ingredientele începem asamblarea plăcintei.

Ungem cu unt topit o tavă de yena sau de cuptor.

Desfacem pachetul de foi și le împărțim în două părți egale. Luăm fiecare foaie în parte și o așezăm în tavă după care obligatoriu ungem fiecare foaie cu unt topit sau ulei. Încercați să lucrați repede cu aceste foi pentru că se uscă destul de repede. Dacă folosiți o tavă îngustă, foaia de plăcintă se așează pe jumătate în tavă, la fel procedăm pe ambele părți urmând ca apoi să le întoarcem în tavă.

După ce așezăm câteva foi în tavă și le-am uns, punem jumătate din cantitatea de ciuperci  apoi amestecul de brânză.

La fel procedăm după ce așezăm și celelalte foi.

Batem un ou ca pentru omletă și adăugăm puțină sare apoi adăugăm 100 ml smântână. Ungem plăcinta deasupra.

Timp de coacere 30 minute. Primele 15 minute la un foc mai tare apoi punem tava mai sus și reducem puterea focului.

Porționăm plăcinta abia după ce s-a răcit complet.


 

RETETA IN IMAGINI

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-0
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-1
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-2
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-3
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-4
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-5
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-6
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-7
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-8
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-9
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-10
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-11
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-12
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-13
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-14
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-15
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-16
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-17
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-18
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci-19

COMENTARII (20)

Rux

Rux 1

20.10.2015, 21:52

O, ce placinta frumoasa!!!

Zamfira

Zamfira 1

21.10.2015, 23:07

Multumesc!

Xandrinne

Xandrinne 1

18.12.2015, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!