Placinta cu branza sarata

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2016 | 980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta 400 g)
  • cca 400-500 g branza de vaci sarata ( nu foarte sarata am avut eu)
  • 200 g cascaval afumat
  • 3-4 linguri smantana
  • o lingura de branza dulce
  • marar si ierburi uscate grecesti ( optional)
  • sare ( daca mai e nevoie
  • cca 100 ml ulei ( pentru uns foile)
  • 5-6 oua
  • 300 g smantana
  • 2 linguri iaurt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Inainte de toate foile de aluat trebuie decongelate.


Preparatul branzei:branza de vaci si cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga smantana,branza dulce, sare daca mai e nevoie, putin marar si ierburi uscate si se amesteca pana devine o pasta.


Pregatirea foilor: foile de aluat se pun pe planseta una cate una si se ung cu ulei. Facem pachete de cate 3 foi. Pe fiecare pachet punem din compozitia de branza si rulam. Rand pe rand pregatim foile si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Mie mi-au iesit 4 rulouri mari si unul mic si am folosit o tava de yena oavala.


Dupa ce au fost asezate, pregatim compozitia care va fi turnata peste aceste rulouri.


Astfel, intr-un vas, amestecam cu telul oulele, adaugam sare, adaugam smantana si iaurtul, putina verdeata. Aceasta compozitie va fi turnata peste rulourile cu branza. Se pune placinta la copt pentru cca 40 minute. Cand va deveni rumena si compozitia de de-asupra legata, prajitura este gata. Se da la rece si se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

pot fi folosite oricare alte arome care se potrivesc cu branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

08.02.2016, 21:01

d d

mirela0911 1

10.02.2016, 19:15

Cu siguranta a fost buna!

alilianaa 1

11.02.2016, 12:57

multumesc, imi pare rau ca n-ati gustat, ramane la tura urmatoare...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza sarata