Placinta cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2016 | 5471 vizualizari

 

Se adunasera multe bucati de branza prin frigider si am zis sa le rezolv cumva. A iesit o placinta foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 250 g telemea de capra
  • 250 g telemea de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 800 g branza de vaci
  • 7 oua mici
  • 300g smantana
  • 100ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Foile se decongeleaza.


Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100 smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul.


Se unge o tava cu ulei si se pune prima foaie lasand-o si pe margini.


Se unge cu ulei si se pune alta foaie si tot asa pana la 6 foi.


Se pune branza si se niveleaza.


Deasupra se pun celelalte 6 foi, una cate una, unse cu ulei.


Inainte de ultima foaie se pliaza si marginile peste placinta.


Se unge cu ulei pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.


Se scoate si se portioneaza.


Se amesteca 200 g smantana, 100ml lapte, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat si se toarne peste placinta.


Se introduce din nou in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.


Se scoate si se acopera cu un servet udat si stors pana se raceste.


Se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

Daca puneti si zahar devine o placinta dulce foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MotanLaOale 1

29.01.2016, 10:04

Zamfira 1

02.02.2016, 11:36

MotanLaOale 1

02.02.2016, 14:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza