Placinta cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2016 | 9342 vizualizari

 

Se adunasera multe bucati de branza prin frigider si am zis sa le rezolv cumva. A iesit o placinta foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 250 g telemea de capra
  • 250 g telemea de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 800 g branza de vaci
  • 7 oua mici
  • 300g smantana
  • 100ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Foile se decongeleaza.


Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100 smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul.


Se unge o tava cu ulei si se pune prima foaie lasand-o si pe margini.


Se unge cu ulei si se pune alta foaie si tot asa pana la 6 foi.


Se pune branza si se niveleaza.


Deasupra se pun celelalte 6 foi, una cate una, unse cu ulei.


Inainte de ultima foaie se pliaza si marginile peste placinta.


Se unge cu ulei pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20 minute.


Se scoate si se portioneaza.


Se amesteca 200 g smantana, 100ml lapte, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat si se toarne peste placinta.


Se introduce din nou in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.


Se scoate si se acopera cu un servet udat si stors pana se raceste.


Se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

Daca puneti si zahar devine o placinta dulce foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MotanLaOale 1

29.01.2016, 10:04

Zamfira 1

02.02.2016, 11:36

MotanLaOale 1

02.02.2016, 14:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza