Placinta cu branza si stafide

de MIMI in Prajituri, 16 Dec 2009 | 37838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 branza dulce
  • 6 oua
  • 250 gr stafide
  • 3 plic zahar vanilinat
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de zahar
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 50 gr unt
  • coaja de lamaie si portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Pentru umplutura:



Amestecam branza cu zaharul,ouale,stafidele,zaharul vanilinat.


Pentru coca:


Se pune faina intr-un castron ,se pune praful de sare si uleiul. Separat intr-o canuta mica dizolvam jumate din cubul de drojdie cu o lingurita de zahar si putin apa calda. O lasam sa creasca putin nu mult langa o sursa de caldura. Cand a crescut o turnam peste faina si framantam bine pana ce coca nu se mai lipeste de maini. Daca mai e necesar mai punem cate putina faina.


Se unge tava cu unt. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte se intinde o foaie subtire si se pune in tava, dupa care punem compozitia cu branza si apoi punem a doua foaie. Se baga la cuptor pt circa 25-30 minute. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (13)

Dana Cristea - pusikmea 1

01.04.2010, 23:02

nadina73 1

08.04.2010, 00:16

super bine arata felicitari

Iedera 1

27.02.2014, 20:07

O porcarie, m-am umplut de nervi...ce sa iasa din 300 gr. de faina? Un pumn de coca sfarimicioasa care nu se intinde de nici o culoare si din care nu iese nici de o foaie daramite de doua....am pregatit branza si acum tre sa caut o reteta de aluat ca sa nu arunc totul la gunoi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce