Placinta cu branza si stafide

de alilianaa in Prajituri, 7 Mai 2013 | 13148 vizualizari

 

Placinta cu branza este nelipsita la masa de Craciun sau Pasti la noi acasa. Este o prajiturica foarte buna si care aduce aminte de timpurile copilariei noastre.

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza dulce de vaci
  • 2 cutii ricotta
  • coaja de lamaie si portocala
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g stafide
  • 50 ml alcool ( pentru stafide)
  • 2 linguri gris
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 180 g margarina
  • 200 ml apa
  • 600 g faina
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 20 ml otet pentru a stinge bicarbonatul
  • zahar- 250 g (dupa gust, mai dulce sau mai putin dulce)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Aluatul: margarina se pune pe foc mic pe aragaz pana se inmoaie putin, dupa care se ia si se amesteca cu o lingura de lemn. Intr-un bol , punem margarina, apa, praful de sare, lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu otet. Se adauga faina in ploaie, se amesteca bine  si rezulta un aluat nelipicios. Se pune la rece pentru cel putin o ora. 

Branza: Intr-un vas mai mare se pune branza de vaci maruntita, ricotta, coaja de portocala si lamaie rasa, zaharul vanilat, zaharul (depinde de gustul fiecaruia), stafidele care au fost inmuiate inainte, cinci oua. Se framanta bine aceasta compozitie, iar daca este putin mai moale se amendeaza cu o lingura- doua de gris.

Asamblarea: din aluat se fac doua foi. Una se pune pe fundul tavii ( tava ce a fost unsa inainte sau tapetata cu foaie de copt), se pune compozitia de branza, peste care se aseaza a doua foaie de aluat.

Se lasa la copt la foc potrivit pret de 40-45 minute. Se pudreaza cu zahar la final cand este mai rece.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

grisul il folosesc ca sa mai absoarba din surplusul de apa/zer din branza, daca mai exista.

2

intep foaia cu o furculita inainte de a o introduce la cuptor;

3

la jumatatea timpului de coacere, portionez deja placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta floare cu branza si marar