Desert prajitura cu pere si bezea

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2017 | 198 vizualizari

 

O prajitura potrivita pentru sezonul rece, cu aroma de scortisoara, cu blat de pandispan si pere zemoase de Voinesti. Se face super usor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 lamaie mica
  • 1 ou+ 3 galbenusuri
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 2 pere
  • 2 linguri zeama de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Decor:

  • 3 linguri dulceata de caise
  • 3 linguri fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si bezea:

Blat: Se spala lamaia, se stoarce sucul si se rade coaja. Se amesteca cu cele trei galbenusuri si oul intreg si se mixeaza cu zaharul pana se umfla bine. Se adauga untul moale si se mixeaza usor pana se incorporeaza complet. Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt, un praf de sare si scortisoara.


Se adauga treptat faina peste crema de ou si se amesteca pana se obtine un aluat moale.


Se tapeteaza o tava patrata cu unt si faina si se rastoarna aluatul. Se niveleaza usor pe toata suprafata.


Se curata perele de coaja, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si se taie felii subtiri. Se stropesc perele imediat cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Se asaza peste blat si se pune tava in cuptor la 170 de grade C, pentru 40 de minute. Se scoate din cuptor si se pregateste bezeaua.


Bezea: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand s-au umflat, se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana ce zaharul se topeste si bezeaua devine lucioasa.


Se transfera intr-un posh si se decoreaza prajitura.


Se pune iar la cuptor pentru 10 minute, la 170 de grade C, pana se aureste putin.


Se scoate prajitura si se lasa la racit.



Decor:


Prajitura racita se scoate din tava, se unge pe margini cu gemul de caise usor incalzit si se tapeteaza cu fulgii de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dantes 1

13.10.2017, 13:42

Buna!

elucubratiiculinare 1

14.10.2017, 10:01

orice e dulceee e bunnn

Rocsi 1

14.10.2017, 20:03

Este o tarta grozava pentru acest sezon!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta