Placinta cu brocolli si carnat

de lilik in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2010 | 3095 vizualizari

 

de obicei faceam brocoli cu paste,dar am zis sa mai schimb....am cerut cate o parere pe ici pe colo si m-am hotarat

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 pahar jumate de apa calduta
  • sare,1 lingura ulei de masline
  • pt umplutura:
  • 500-600 gr brocolli
  • 350 gr carnat proaspat
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu brocolli si carnat:

amestecam toate ingredientele pt aluat (aveti grija ca sarea sa nu ajunga in contact direct cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul),apoi framantam bine si lasam la dospit cca 60 min.

intre timp curatam si spalam buchetelele de brocolli si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte punem intr-o tigaie cateii de usturoi curatati(intregi) cu un strop de ulei si ii lasam sa prinda putina culoare dupa care adaugam carnatul(ii dam pielea jos).lasam cateva minute,apoi adaugam brocolli scurs de apa si ii saltam putin,apoi dam deoparte.

Cand e crescut luam aluatul si intindem o foaie  destul de larga, o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam bordurile sa cada afara;punem umplutura,o nivelam si tragem bordurile spre mijlocul placintei unde o inchidem.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 30 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu brocolli si carnat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lilik 1

08.10.2010, 19:24

nadina73 1

08.10.2010, 21:34

mama ce buna trebuie sa fievreau macar un colt in schim,b la 5 f

lilik 1

08.10.2010, 21:53

nu mai e nadi k am devorat-o
a fost delicioasa..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere aperitiv cu branza si jambon