PLACINTA CU CARNE

de nico_nico in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2016 | 1018 vizualizari

 

E o placinta ideala ca aperitiv .Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina,
  • 4 linguri pline cu untura de porc,
  • 4 linguri smantana,
  • 2 oua,
  • 50 gr lapte
  • drojdie cat o nuca,
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne de porc tocata,
  • 2 cepe mari,
  • 2 oua,
  • 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu),
  • frunze de marar si patrunjel verde,
  • 4 linguri pesmet,
  • condiment pentru carne ,
  • piper
  • +1 galbenus(pentru uns deasupra).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLACINTA CU CARNE:

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi). Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc pana se schimba culoarea.Apoi se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute pana se patrunde carnea(daca trebuie se adauga din cand in cand apa ca sa nu se prinda de tigaie).La final adaugam ouale,frunzele de marar si patrunjel,condiment, piperul si la urma pesmetul. Intr-o tava dreptunghiulara se pune o foaie din aluat apoi umplutura apoi a doua foaie pe care o intepam cu furculita.Deasupra ungem foaia cu galbenus de ou.Se coace la foc potrivit cam 35-40 minute pana deasupra e rumena.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU CARNE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

26.10.2016, 21:05

Este o placinta buna si satioasa!

MotanLaOale 1

27.10.2016, 09:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Şuberec (Çiğ Börek)