Placintă cu carne a la finu’ Victor

de Andrei Craitoiu in Mancaruri cu carne, 10 Apr 2009 | 7470 vizualizari

 

După ce v-am prezentat cum se pregăteşte un pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit, astăzi vă invit să aflaţi cum pregătim o plăcintă cu carne.

 

INGREDIENTE

  • - 3 legături de mărar
  • - 3 legături pătrunjel
  • - 3 legături ceapă verde
  • - 250 grame ciuperci proaspete Champignon
  • - 250 grame ciuperci proaspete Pleurotus
  • - 1,5 kg de carne tocată de vită şi porc
  • - 500 grame de carne de mici
  • - 11 ouă
  • - 300 grame caşcaval
  • - unt
  • - ulei de măsline
  • - sare, piper, enibahar, măghiran, nucşoară şi busuioc
  • - 1 pachet foi de plăcintă
  • - 3 căţei de usturoi
  • - 2-3 cepe uscate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintă cu carne a la finu’ Victor:

- se pune o tigaie adîncă pe foc, se pune ulei de măsline şi se aromatizează cu 3 căţei de usturoi tăiaţi potrivit.

- după ce usturoiul s-a rumenit puţin, se adaugă cele 2-3 cepe uscate tăiate mărunt şi se rumenesc pînă cînd capătă tentă de auriu.

- se adaugă 250 grame de ciuperci proaspete Champignon tăiate felii şi 250 grame de ciuperci Pleurotus tăiate cuburi mai mari.

- după 4-5 minute se adaugă carnea tocată de vită şi porc şi carnea de mici.

- se amestecă totul bine cu o lingură de lemn şi se ţine pe foc pînă cînd carnea şi-a schimbat culoarea în totalitate şi se evaporă cît de cît apa lăsată de la carne şi de la ciuperci. În acest timp se adaugă cît luaţi între degete: sare, piper, enibahar, măghiran, nucşoară şi puţin mai mult busuioc(o linguriţă cu vîrf)

- cînd carnea şi-a schimbat culoarea în totalitate şi a mai dispărut apa, se ia vasul de pe foc şi se pune la răcit compoziţia.

- după ce s-a racit bine, în compoziţie se pun cele 9 legături de verdeaţă proaspătă (mărar, pătrunjel, ceapă verde) tăiate mărunt.

- se adaugă 10 ouă şi se amestecă bine.

- se adaugă caşcaval, aproximativ 200 de grame tăiat feliuţe-solzişori( pentru că se leagă mai bine compoziţia atunci cînd va fi pusă la cuptor) şi se amestecă bine.

- se tapetează tava cu unt şi puţin ulei de măsline.

- se pun foi de plăcintă care se ung cu ulei pe fiecare rînd.

- se adaugă toată compoziţia şi apoi se rad 50 grame de caşcaval, pe răzătoarea mică.

- se pun foi de plăcintă deasupra şi apoi se ung cu un ou bătut.

- se introduce tava în cuptorul încins la 160-180*C şi se ţine apoi la foc potrivit pînă cînd se rumeneşte frumos plăcinta. Cînd este gata se scoate puţin din cuptor, se mai rad şi celelalte 50 de grame de caşcaval, se pune din nou în cuptor şi după 2-3 minute se închide focul la cuptor.

- se mai ţine în cuptor timp de 15 minute după care se scoate şi se taie în porţii mari. Poftă bună!

PS1: Am avut şi un desert delicios. Tot o plăcintă, dar cu mere, multe stafide, scorţişoară, etc. Nu am mai avut timp să fac poze din timpul preparării, dar vă prezint trei poze de final (pe care le vedeţi în galeria de mai sus). Nu-i aşa că v-a lăsat gura apă?

PS2: Doua plăcinte în aceaşi zi, un adevărat regal gastronomic. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintă cu carne a la finu’ Victor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

30.12.2009, 00:08

MINUNAT!

ramo_cata 1

30.12.2009, 00:41

10 furculite din partea mea

azyrra 1

26.03.2012, 11:59

Andei... te vrem in bucatariile noastre... clar, fara nici o discutie... Deci: fa-ti bagajele si ... haide

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci