Tocanita de pui cu bureti de padure

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 30 Iul 2014 | 5833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri pasta de legume
  • 5 catei de usturoi
  • 400 gr bureti de padure
  • sare, piper, 1 lingura pasta de paprika
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu bureti de padure:

Transam puiul si il condimentam cu sare, piper, pasta de paprika , usturoi si turnam vin alb peste bucatile de carne. Acoperim si punem in frigider pentru cateva ore . (eu am lasat de pe o zi pe alta).


Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cratita cu ulei de masline . Cand a devenit sticloasa adaugam pasta de legume (vezi reteta la categoria sosuri) si 2 catei de usturoi pisat. Adaugam bucatile de carne. Le lasma putin sa se prajeasca pe toate partile si turnam marinata peste ele. Apoi adaugam putina pasta de rosii, punem sare si piper daca mai trebuie si turnam apa fierbinte. Lasam sa fiarba sub capac pana carnea se fragezeste. Eu am avut pui de casa asa ca l-am gatit cca 1,5ore. Inainte sa fie gata adaugam buretii de padure spalati in prealabil si opariti 5 minute in apa clocotita. Lasam sa mai fiarba impreuna cca 15 minute. La final mai zdrobin 2 catei de usturoi peste sos si ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Eu am fiert orez direct peste tocanita, adaugand mai multa apa.

2

E foarte bun alaturi de pireu de cartofi sau galuste de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu bureti de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:11

Rocsi 1

30.07.2014, 21:20

Ce bine arata si ce apetisanta!

Dya Daniela Andrei 1

30.07.2014, 23:52

Vreau si eu ciupercute!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu pui si smantana