Tocanita de pui cu bureti de padure

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 30 Iul 2014 | 9533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri pasta de legume
  • 5 catei de usturoi
  • 400 gr bureti de padure
  • sare, piper, 1 lingura pasta de paprika
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu bureti de padure:

 Transam puiul si il condimentam cu sare, piper, pasta de paprika , usturoi si turnam vin alb peste bucatile de carne. Acoperim si punem in frigider pentru cateva ore . (eu am lasat de pe o zi pe alta).

 Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cratita cu ulei de masline . Cand a devenit sticloasa adaugam pasta de legume (vezi reteta la categoria sosuri)  si 2 catei de usturoi pisat. Adaugam bucatile de carne. Le lasma putin sa se prajeasca pe toate partile si turnam marinata peste ele. Apoi adaugam putina pasta de rosii, punem sare si piper daca mai trebuie si turnam apa fierbinte. Lasam sa fiarba sub capac pana carnea se fragezeste. Eu am avut pui de casa asa ca l-am gatit cca 1,5ore. Inainte sa fie gata adaugam buretii de padure spalati in prealabil si opariti 5 minute in apa clocotita. Lasam sa mai fiarba impreuna cca 15 minute. La final mai zdrobin 2 catei de usturoi peste sos si ardei iute.

TIPS-URI

1

Eu am fiert orez direct peste tocanita, adaugand mai multa apa.

2

E foarte bun alaturi de pireu de cartofi sau galuste de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu bureti de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:11

Rocsi 1

30.07.2014, 21:20

Ce bine arata si ce apetisanta!

Dya Daniela Andrei 1

30.07.2014, 23:52

Vreau si eu ciupercute!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui sub capac de paine