Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

de simona72 in Oaie, 12 Dec 2014 | 1980 vizualizari

 

Cred ca v-am bagat in ceata:)) Tan tan este de fapt un oras din Maroc, iar acest amestec de mirodenii ii poarta numele. Este un condiment minunat, care in compozitia lui intra aproximativ 13 condimente si poate fi folosit la orice fel de carne, la peste, legume, orez si bineinteles la mancarurile marocane tajine, kebab, chiftelute. Cat despre palcinta, aromele sunt discrete, nu sunt pregnante ca si cele de la "ras el hanout".

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Bella(eu am folosit proaspete)
  • 300-350 gr carne de miel
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 praf de sare si piper
  • 1-2 linguri ulei de susan
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita mirodenii Tan Tan
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 gr fulgi de migdale(eu nu am avut si am folosit caju)
  • pentru decor:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • de preferat fulgi de migdale(eu nu am avut si am inlocuit cu seminte de susan alb si negru)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan:

Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust, oul, pesmetul, amestecul de mirodenii Tan-tan, se amesteca bine toate ingredientele si se lasa sa se odihneasca 30 minute la temperatura camerei.


Intre timp ne ocupam de foile de placinta: luam forma care o vom folosii, o punem peste foi si trasam cu cutitul de jur imprefurul formei. Taiem toate foile dupa masuratorile facute. Eu am folosit o foarfeca de bucatarie, mi s-a parut mai usor decat sa le tai cu cutitul...Ungem forma cu putin ulei de masline, impartim foile de doua, ungem fiecare foaie cu ulei de masline si punem jumatate de foi in tava in care urmeaza sa coacem placinta. Peste cele 8 foi, adica jumatate din total, intindem compozitia de carne, peste carne punem fulgii de migdale, in cazul meu nucile caju pe care le-am prajit putin si apoi le-am zdrobit, iar peste nuci am pus restul de foi unse fiecare cu ulei de masline. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte, iar peste presaram fulgi de migdale de preferat, eu i-am inlocuit cu susan alb si negru. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute, placinta este rumena pe deasupra, reducem focul la 160 grade, luam o bucata de hartie de copt, o trecem prin jet de apa, o scurgem, o punem peste placinta de la cuptor si o mai lasam inca 20 minute. O servim calda cu salata preferata. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

amestecul de Tan Tan marocan contine:paprika, chimion, scortisoara, cardamon, coriandru, turmeric, chili, ghimbir, fenugreck, anason stelat, piper negru, mustar, patrunjel, zahar, sare de mare

2

resturile de foi de placinta le puteti folosii la o placinta greceasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ilinca_rox 1

13.12.2014, 13:52

Criss 1

14.12.2014, 08:20

Pushaa 1

14.12.2014, 10:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne de vita