Plăcintă cu carne de porc

de ionix in Porc, 2 Noi 2010 | 21531 vizualizari

 

sotul a mancat-o cu sos de ardei iute...

 

INGREDIENTE

  • circa 700-800 g de carne de porc cu putina grasime
  • doua-3 rosii mai mari
  • 5 cepe potrivite
  • 6 catei de usturoi
  • cozile de la o legatura de patrunjel
  • 1/2 lingurita cu cimbru
  • sare, piper
  • 1 pachet cu foi de placinta
  • 3-4 linguri cu ulei
  • pentru sosul de uns foile:
  • 2 oua
  • circa 100 g smantana
  • 2 linguri cu lapte
  • putin marar
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu carne de porc:

Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt.

Intr-o tigaie wok punem  uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se inmoaie adaugam jumatate din rosii. Lasam inca vreo 2-3 minute si amestecam intruna. Adaugam carnea si lasam pana incepe sa se albeasca. Adaugam restul de rosii si usturoiul iar apoi mai lasam cateva minute. Punem sare, piper, cimbru si cozile de patrunjel. Amestecam bine si dam la racit.

Intre timp pregatim sosul pentru uns foile.

Batem bine ouale si apoi le amestecam cu lapte, smantana si marar. Punem sare si piper dupa gust. 

Cand carnea s-a racit ne apucam de asamblat placinta.

Eu am facut-o intr-un vas yena, asa ca fiecare foaie am indoit-o in doua.

Ungem forma de yena cu putin unt apoi punem o foaie de placinta, ungem cu ulei foaia, punem alta foaie, iar ungem... repetam procedeul de 5 ori, adica folosim 5 foi in total. Peste stratul de foi punem 1/3 din sos iar apoi punem jumatate din compozitia de carne. Punem iar un strat de foi, le ungem pe rand cu ulei, turnam iar sos si iar carnea. Peste carne, punem ultimul strat de foi, la fel unse individual cu ulei, si turnam restul de sos.

Dam la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste. Eu am lasat-o cam o ora si 30 de minute.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ionix 1

07.11.2010, 09:40

@Gaby... exact tie nu-ti dau pt ca te-ngrasi X:

MotanLaOale 1

22.11.2010, 10:15

ionix 1

22.11.2010, 10:16

@Motan La Oale... multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Purcelus de lapte la cuptor