Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 943 vizualizari

 

M-am tot gandit ce sa fac in weekend de mancare sa fie asa…mai deosebit ca de weekend si mi-a venit ideea asta cu muschiul umplut. Ideea cu branza de capra am luat-o de la emisiunea Masterchef de marti si mi-a placut si am zis ca ar merge niste curmale care sunt dulci in contrast cu branza asta care a fost putin sarata. Asa ca zis si facut

 

INGREDIENTE

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin:

Am luat 2 muschiuleti (pestisori le spun eu ) i-am crestat pe lung ( nu de tot numai cat sa se despice carnea) i-am batut bine de tot si apoi i-am pus putin la marinat in vin rosu,sos soia,curry,ienibahar,scortisoara si putin busuioc. I-am lasat cam o ora acolo,apoi i-am scos si i-am umplut cu branza de capra amestecata la blender cu curmale inmuiate in prealabil cateva ore in apa.Am luat hartie de copt o bucata mai mare cat sa cuprinda muschiul,am udat-o bine cu apa rece,am stors-o si am pus in ea carnea,am infasurat bine si am dat-o o ora la cuptor. Dupa o ora am scos hartia ,am adaugat si putina apa in tava si am mai lasat cateva minute ca sa prinda si carnea o culoare frumoasa.


Am facut si un sos pentru carne din ghimbir,usturoi calite putin in ulei de masline,apoi am adaugat sos de rodie,apa de flori de portocal, chilly,putin otet balsamic,o canuta de apa si mai pe la sfarsit (dupa ce am lasat totul la fiert cam 3-4 minute) am adaugat o mana de zahar pe care l-am lasat sa se caramelizeze si inainte de a stinge focul am adaugat o mana de muguri de pin. A fost un sos usor picant si dulceag in acelasi timp.


Ca si garnitura am mers pe ceva simplu ,un orez basmati,fiert in apa cu sare si 3 cuisoare pentru o aroma mai deosebita. A iesit totul foarte bun.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

gaby_duceag 1

14.06.2013, 18:14

Sa treci te rog si ingredientele in casuta destinata acestora

papabundetot 1

15.06.2013, 18:54

da,din pacate le-am trecut la MOD de preparare pt ca in blog nu le aveam trecute unul sub altul...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc umplut cu crema de leurda