Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 3252 vizualizari

 

M-am tot gandit ce sa fac in weekend de mancare sa fie asa…mai deosebit ca de weekend si mi-a venit ideea asta cu muschiul umplut. Ideea cu branza de capra am luat-o de la emisiunea Masterchef de marti si mi-a placut si am zis ca ar merge niste curmale care sunt dulci in contrast cu branza asta care a fost putin sarata. Asa ca zis si facut

 

INGREDIENTE

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin:

Am luat 2 muschiuleti (pestisori le spun eu ) i-am crestat pe lung ( nu de tot numai cat sa se despice carnea) i-am batut bine de tot si apoi i-am pus putin la marinat in vin rosu,sos soia,curry,ienibahar,scortisoara si putin busuioc. I-am lasat cam o ora acolo,apoi i-am scos si i-am umplut cu branza de capra amestecata la blender cu curmale inmuiate in prealabil cateva ore in apa.Am luat hartie de copt o bucata mai mare cat sa cuprinda muschiul,am udat-o bine cu apa rece,am stors-o si am pus in ea carnea,am infasurat bine si am dat-o o ora la cuptor. Dupa o ora am scos hartia ,am adaugat si putina apa in tava si am mai lasat cateva minute ca sa prinda si carnea o culoare frumoasa.

Am facut si un sos pentru carne din ghimbir,usturoi calite putin in ulei de masline,apoi am adaugat sos de rodie,apa de flori de portocal, chilly,putin otet balsamic,o canuta de apa si mai pe la sfarsit (dupa ce am lasat totul la fiert cam 3-4 minute) am adaugat o mana de zahar pe care l-am lasat sa se caramelizeze si inainte de a stinge focul am adaugat o mana de muguri de pin. A fost un sos usor picant si dulceag in acelasi timp.

Ca si garnitura am mers pe ceva simplu ,un orez basmati,fiert in apa cu sare si 3 cuisoare pentru o aroma mai deosebita. A iesit totul foarte bun.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc umplut cu branza de capra si curmale,cu orez basmati si sos picant cu muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

gaby_duceag 1

14.06.2013, 18:14

Sa treci te rog si ingredientele in casuta destinata acestora

papabundetot 1

15.06.2013, 18:54

da,din pacate le-am trecut la MOD de preparare pt ca in blog nu le aveam trecute unul sub altul...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc umplut cu crema de leurda