Placinta cu carne si ciuperci

de ela in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2015 | 2481 vizualizari

 

nu mai facusem de multa vreme o placinta din aceasta,o tot aveam in plan...

 

INGREDIENTE

  • 1piept de pui(500-600gr)dezosat
  • 1borcan ciuperci
  • 1ardei gras
  • 200gr cascaval ras
  • 2linguri parmezan
  • 2oua
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • 500ml zeama de supa(sau apa)
  • 3linguri smantana,
  • 400gr aluat foietaj(eu am luat de la lidl necongelat dar doar cand a fost gata placinta am vazut ce dulce este aluatul ))),
  • este un aluat pentru placinte dulci,dar a fost tare gustoasa si cu aceasta umplutura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci:

Daca avem foietaj congelat,il lasam in frigider cateva ore sa se decongeleze.

Taiem cuburi ardeiul gras si il punem intr-o tigaie cu putin ulei (eu am folosit o tigaie de ceramica la care nu am avut nevoi de ulei ).Taiem si pieptul de pui bucati mici si il punem peste ardei,lasam cateva minute la calit,apoi adaugam ciupercile si mai lasam cateva minute,apoi punem zeama de supa ,sare,piper si condimente si lasam pe foc pana se inmoaie carnea,completand cu apa daca este cazul si scade prea mult si carnea nu este gata.Lasam putin sa se racoreasca.

Din cele doua oua,pastram un galbenus,iar restul oualelor il batem cu sare si piper,adaugam smantana,parmezanul si 50gr cascaval ras.

Pregatim o tava termorezistenta pe care o tapetam cu hartie de copt,in care intindem aluatul(tava sa fie mai mica decat aluatul,sa ramana niste margini pe care sa le putem intoarce).Punem umplutura de carne peste aluat,peste care turnam ouale batute(inainte de impachetarea aluatului sau dupa)Intoarcem marginile aluatului peste umplutura(eu nu le-am intors destul de frumos) si ungem marginile cu galbenusul ramas si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se rumeneste frumos aluatul(cam o ora a durat la mine pentru ca am pus intr-o tava ceramica in care se gateste mai lent la cuptor). Servim cald sau rece(la noi nu a apucat nici sa se racoreasca putin )))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

merisor 1

01.04.2015, 23:00

Ce faina este!

jolygina 1

02.04.2015, 00:31

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne