Foietaj cu carne

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2013 | 22370 vizualizari

 

Foarte buna si ideala ca si aperitiv pentru orice masa festiva sau pur si simplu de servit in familie la mic dejun sau cina.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foietaj congelat
  • 650 gr pulpa de porc
  • o bucatica de slanina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei capia
  • 1/2 lingurita sare mare
  • piper
  • chili
  • verdeturi: maghiran, roinita, patrunjel
  • 1 ou + 1 albus
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 lingurite lapte
  • seminte de susan
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu carne:

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.


Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne.


Adaugam condimentele si amestecam.


Punem carnea intr-un wok sau tigaie teflonata/ceramica, fara a adauga ulei si lasam la foc potrivit sa se caleasca in suc propriu, timp de aprox 15 minute. La final adaugam si verdeturile tocate marunt.


Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul plus un albus de ou (lasam un galbenus pentru uns) si omogenizam bine.


Aluatul il taiem in doua. Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand fiecare foaie. Foaia vine impartita practic in trei, iar lateralele le taiem fasii de aprox 2 cm (vezi poza).


Punem jumatate din carne pe fasia din mijloc si tragem apoi marginile peste carne alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.


Procedam la fel si cu a doua foaie.


Asezam ambele placinte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Le ungem cu galbenus de ou si presaram optional seminte de susan.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 de minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.


Lasam sa se raceasca apoi servim.



 

TIPS-URI

1

Puteti face si doar o singura bucata

2

La verdeturi puteti inlocui cu altele care va plac si care merg cu carne de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:18

big like!

T I M E A 1

15.03.2013, 18:40

multumesc frumos , ma bucur ca va place

MOKUSKA 1

17.05.2014, 20:08

arata super bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ruladă din foietaj cu carne și praz