Placinta cu carne si ciuperci

de ela in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2015 | 4458 vizualizari

 

nu mai facusem de multa vreme o placinta din aceasta,o tot aveam in plan...

 

INGREDIENTE

  • 1piept de pui(500-600gr)dezosat
  • 1borcan ciuperci
  • 1ardei gras
  • 200gr cascaval ras
  • 2linguri parmezan
  • 2oua
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • 500ml zeama de supa(sau apa)
  • 3linguri smantana,
  • 400gr aluat foietaj(eu am luat de la lidl necongelat dar doar cand a fost gata placinta am vazut ce dulce este aluatul ))),
  • este un aluat pentru placinte dulci,dar a fost tare gustoasa si cu aceasta umplutura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci:

Daca avem foietaj congelat,il lasam in frigider cateva ore sa se decongeleze.
Taiem cuburi ardeiul gras si il punem intr-o tigaie cu putin ulei (eu am folosit o tigaie de ceramica la care nu am avut nevoi de ulei ).Taiem si pieptul de pui bucati mici si il punem peste ardei,lasam cateva minute la calit,apoi adaugam ciupercile si mai lasam cateva minute,apoi punem zeama de supa ,sare,piper si condimente si lasam pe foc pana se inmoaie carnea,completand cu apa daca este cazul si scade prea mult si carnea nu este gata.Lasam putin sa se racoreasca.
Din cele doua oua,pastram un galbenus,iar restul oualelor il batem cu sare si piper,adaugam smantana,parmezanul si 50gr cascaval ras.
Pregatim o tava termorezistenta pe care o tapetam cu hartie de copt,in care intindem aluatul(tava sa fie mai mica decat aluatul,sa ramana niste margini pe care sa le putem intoarce).Punem umplutura de carne peste aluat,peste care turnam ouale batute(inainte de impachetarea aluatului sau dupa)Intoarcem marginile aluatului peste umplutura(eu nu le-am intors destul de frumos) si ungem marginile cu galbenusul ramas si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se rumeneste frumos aluatul(cam o ora a durat la mine pentru ca am pus intr-o tava ceramica in care se gateste mai lent la cuptor). Servim cald sau rece(la noi nu a apucat nici sa se racoreasca putin )))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval