Placinta cu carne si ciuperci si aluat de pizza

de Ancutsa in Porc, 22 Oct 2019 | 2636 vizualizari

 

Pentru această plăcintă cu carne și ciuperci, m-am gândit să fac aluatul pe care îl fac de obicei la pizza. Mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit, iar ai mei au fost încântaţi de ea. Este bună de luat la pachet la şcoală, la serviciu, la picnic sau în excursii pentru că este gustoasă şi săţioasă.

 

INGREDIENTE

  • aprox 730 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 5 linguri ulei,
  • 1 linguriţă sare,
  • 400 ml apă caldă,
  • Pentru umplutură:
  • 400 g carne de porc,
  • 200 g ciuperci Champignon proaspete,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri smântână,
  • mărar şi pătrunjel, după gust,
  • Pentru decor:
  • 1 ou,
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci si aluat de pizza:

 

 

Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sare și făină cât cuprinde (aprox 630 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.

 Pentru umplutură: carnea de porc se dă la mașina de tocat, apoi se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă și ciupercile curățate și se condimentează după gust. Când sunt bine fierte, se dă tigaia de pe foc, se adaugă verdeața proaspătă tocată mărunt şi morcovul ras și se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă peste carne două ouă bătute într-un castronel cu smântâna, se amestecă.

 Se împarte aluatul în bucăţi mai mici. Se lucrează fiecare pe rând. Se presară făină (aprox 100 g) pe blatul de lucru și se întinde în prima bucată de aluat în foaie subțire, se presară pesmet, se adaugă din umplutura de carne, dar nu până spre margine și re rulează strâns. Se așază ruloul într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se procedează la fel cu restul de aluat și de amestec de carne. Se așază în tavă, formând un melc drăguț.

Se unge plăcinta cu ou şi se presară caşcaval ras.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html

TIPS-URI

1

Sfat: Optați pentru o tavă de pizza atunci când coaceți plăcinta, pentru că orificiile tăvii speciale permit aerului să treacă și aluatul va ieși mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci si aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (16)

oanapl 1

26.10.2019, 21:25

Ce bine arata!

Ancutsa 1

27.10.2019, 10:09

Multumesc, Rocsi!

Ancutsa 1

27.10.2019, 10:10

Multumesc frumos, Oana!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne