Placinta cu carne si ciuperci si aluat de pizza

de Ancutsa in Porc, 22 Oct 2019 | 1633 vizualizari

 

Pentru această plăcintă cu carne și ciuperci, m-am gândit să fac aluatul pe care îl fac de obicei la pizza. Mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit, iar ai mei au fost încântaţi de ea. Este bună de luat la pachet la şcoală, la serviciu, la picnic sau în excursii pentru că este gustoasă şi săţioasă.

 

INGREDIENTE

  • aprox 730 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 5 linguri ulei,
  • 1 linguriţă sare,
  • 400 ml apă caldă,
  • Pentru umplutură:
  • 400 g carne de porc,
  • 200 g ciuperci Champignon proaspete,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri smântână,
  • mărar şi pătrunjel, după gust,
  • Pentru decor:
  • 1 ou,
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci si aluat de pizza:

 

 

Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sare și făină cât cuprinde (aprox 630 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.

 Pentru umplutură: carnea de porc se dă la mașina de tocat, apoi se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă și ciupercile curățate și se condimentează după gust. Când sunt bine fierte, se dă tigaia de pe foc, se adaugă verdeața proaspătă tocată mărunt şi morcovul ras și se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă peste carne două ouă bătute într-un castronel cu smântâna, se amestecă.

 Se împarte aluatul în bucăţi mai mici. Se lucrează fiecare pe rând. Se presară făină (aprox 100 g) pe blatul de lucru și se întinde în prima bucată de aluat în foaie subțire, se presară pesmet, se adaugă din umplutura de carne, dar nu până spre margine și re rulează strâns. Se așază ruloul într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se procedează la fel cu restul de aluat și de amestec de carne. Se așază în tavă, formând un melc drăguț.

Se unge plăcinta cu ou şi se presară caşcaval ras.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html

TIPS-URI

1

Sfat: Optați pentru o tavă de pizza atunci când coaceți plăcinta, pentru că orificiile tăvii speciale permit aerului să treacă și aluatul va ieși mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ciuperci si aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suberec (Placinta turceasca)