Sarmalute

de Oana in Porc, 2 Mai 2009 | 14711 vizualizari

 

Uite ca pot sa fac si eu sarmale ca la mama acasa, in varza acra sau in varza dulce. Vara merg in varza dulce, cu bors si cu rosii proaspete, iar de Craciun neaparat in varza acra si cu costite afumate printre ele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata
  • o ceapa mare
  • mana mare de orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de varza
  • 200 g costita afumata
  • o cutie de 800g rosii in bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Carnea tocata trebuie sa fie de porc, pulpa cu foarte putina grasime si in nici un caz amestecata cu vita. Orientativ, la 1 kg de carne tocata punem o ceapa mare taiata cubulete fine, o mana mare de orez spalat, sare, piper si cimbru. Se poate pune si o lingura-doua de bulion in carne. Varza murata se spala cu apa rece si daca e prea sarata se poate opari cu apa clocotita. Se aleg foile de varza, sa nu fie rupte si se “impacheteaza” sarmalutele in marimea dorita. Daca le fierbem intr-o oala de lut au un gust aparte…sau in tuci…mmm…ca la bunica la tara…


In oala in care le fierbem punem pe fundul ei varza tocata, apoi un strat de sunculita afumata sau costita sau sorici, apoi un rand de sarmale, iar costita si tot asa pana terminam sarmalele. Deasupra punem iar un strat de varza tocata, foi de dafin, cimbru, le acoperim cu apa si le bagam la cuptor, la foc potrivit. Cand sunt aproape facute turnam peste ele o cutie de 800g de rosii in bulion (taiate cubulete mici sau zdrobite la robot) si mai lasam la rumenit si la scazut. Cel mai bine e sa gustam din cand in cand cate o sarmaluta, sa vedem daca sunt fierte :))


Se servesc fierbinti, cu mamaliguta si ardei iute murat, eventual smantana deasupra. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

supercurat 1

22.12.2010, 17:24

Sunteți buna de maritat!!!

supercurat 1

29.12.2010, 12:44

Am încercat reteta Dvs. de Crăciun si au ieșit senzationale. Pentru Revelion abia le-am băgat la cuptor si sper sa iasă cel putin la fel de bine. Va felicit pentru retetele postate aici, sunt super. Va doresc un An Nou cu bucurii si impliniri. La mulți ani !!!!

supercurat 1

29.12.2010, 12:47

Referitor la mesajul privind maritatul, a fost evident o gluma dar dacă am deranjat, îmi cer scuze.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pere cu carne