Placinta cu carne si ghebe

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 18 Dec 2014 | 1167 vizualizari

 

O reteta fenomenala...preluata de la Rocsi....Mulțumesc mult! !!!
Si aici am schimbat putin...doar aluatul...in care am folosit faina integrala. ..pentru cei care nu au voie sa manance faina alba si produse din faina alba. . .. :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina integrala
  • 1/2 cub mic de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lg ulei
  • 3/4 cana de apa calduta
  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei
  • 250g ghebe (decongelate)
  • 250g carne tocata amestec
  • 200g rosii in bulion
  • 2 lg ulei
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 2 fire pătrunjel verde
  • 2 oua+1 galbenus pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ghebe:

Intai am fiert ghebele pt 10-15 minute si le-am lasat la scurs.


Aluat:


Punem faina si sarea intr-un bol. ..facem o adancitura si punem drojdia cu zaharul si apa calduta.Incepem sa framantam pana devine un aluat elastic si nelipicios. Punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Lasam sa crească.


Intr-o tigaie punem ulei la încins si calim legumele tocate marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare.Adaugam ghebele date pe robot sau tocate mărunt,împreună cu carnea si lasam 5-10 minute. Adaugam roșii în bulion, punem un pahar de apa si lasam sa fiarba 30 de minute.


La sfârșit punem verdeață tocata marunt, sare si piper.Lasam sa raceasca dupa care punem ouale batute spuma si amestecam bine.


Incingem cuptorul la 180 °.


Intindem aluatul pe masa de lucru si facem o forma rotunda pe care o punem in tavă. Lasam puțin aluat pe margini.


Adaugam compoziția racita si facem triunghiuri din restual de aluat ramas.Ungem cu gălbenuș si dam la cuptor pentru 40-50 de minute pana devine aurie.


Pofta buna! !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

Alina26 1

19.12.2014, 08:48

Va mulțumesc pentru apreciere! !!!! e foarte buna placinta...!!
Mulțumesc inca o data Rocsi!!!

marcela1979 1

19.12.2014, 11:46

Alina26 1

20.12.2014, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de curcan si ciuperci