Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2011 | 3677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • ·         225 gr faina
  • ·         150 gr unt rece, taiat cubulete
  • ·         1 lingurita zahar pudra
  • ·         1 lingurita praf de copt
  • ·         ½ lingurita bucarbonat de sodium
  • ·         1 ou
  • Umplutura
  • ·         250 gr branza ricotta
  • ·         250 gr mozzarella, taiata cubulete
  • ·         100 gr Grana Padano, razuit
  • ·         2 legaturi de ceapa verde, tocata
  • ·         3 oua
  • ·         100 ml lapte
  • ·         200 ml smantana
  • ·         sare, dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde:

1. Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.


2. Pentru aluat, amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra si bicarbonatul de sodium. Adauga untul si amesteca pana se obtine o compozitie usor sfaramicioasa.Adauga oul si framanta pana la omogenizare.Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi aseaza-l in tava pregatita, radicand aluat si pe margini. Inteapa aluatul cu o furculita in unele parti apoi da la copt 10 minute.


3. Pentru umplutura amesteca bine toate ingredientele.


4. Dupa cele 10 min, scoate aluatul din cuptor, toarna umplutura. Micsoreaza temperature cuptorului la 160°C si da placinta la copt 50-60 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

laylalala 1

16.05.2011, 15:15

ms

Teo 1

16.05.2011, 21:23

CAT DE BINE ARATA !

amalia_84 1

01.06.2013, 20:23

arata demential

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta boiereasca