Placinta cu cartofi si branza telemea

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2014 | 9986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 650 g faina alba
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • umplutura:
  • 6-7 cartofi
  • 200-300 g branza telemea (mai moale am folosit eu)
  • lapte, unt
  • sare dupa gust
  • ulei pentru copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si branza telemea:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert i-am zdrobit si am adaugat lapte caldut si unt de marimea unei nuci. Adaugam lapte cat sa obtinem un piure de cartofi mai grosut. Branza telemea se faramiteaza si se adauga la cartofi.


Pentru aluat am pus faina intr-un vas. Am dizolvat drojdia cu 1/2 lingurita sare si 50 ml apa calduta. Amestecam pana se dizolva drojdia. In faina facem un cuib in care turnam maiaua si amestecam cu putina faina pana obtinem o maia mai grosuta. Acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit. Dupa ce a dospit adauga 50 ml ulei apoi 200 ml apa calduta treptat, amestecand intre timp. Am framantat pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului. Trebuie sa fie un aluat elastic nu prea moale, dar nici prea tare. Presaram acest aluat cu un pic de faina , acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Rupem din aluatul dospit cate o bucata cam de marimea unui mar, il presam cu mana pe o suprafata presarata cu faina si punem pe mijlocul fiecarui aluat cate 1 lingura mare cu umplutura. Tragem usor marginile aluatului peste umplutura, o intoarcem cu pliurile in jos si pe suprafata de lucru presarata cu faina o intindem sub forma de cercuri cu ajutorul sucitorului la marimea dorita.


Procedam la fel pana terminam aluatul.


Punem tigaia la incins, ungem cu putin ulei si punem placinta la copt. Inainte de a intoarce pe partea cealalta placinta o ungem din nou cu ulei. Scoatem placinta pe o farfurie si partea superioara o ungem cu putin ulei.


Sunt foarte bune !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

27.01.2014, 20:41

marcela1979 1

28.01.2014, 02:14

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:35

interesanta reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi