Placinta cu cartofi si branza telemea

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2014 | 9053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 650 g faina alba
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • umplutura:
  • 6-7 cartofi
  • 200-300 g branza telemea (mai moale am folosit eu)
  • lapte, unt
  • sare dupa gust
  • ulei pentru copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si branza telemea:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert i-am zdrobit si am adaugat lapte caldut si unt de marimea unei nuci. Adaugam lapte cat sa obtinem un piure de cartofi mai grosut. Branza telemea se faramiteaza si se adauga la cartofi.


Pentru aluat am pus faina intr-un vas. Am dizolvat drojdia cu 1/2 lingurita sare si 50 ml apa calduta. Amestecam pana se dizolva drojdia. In faina facem un cuib in care turnam maiaua si amestecam cu putina faina pana obtinem o maia mai grosuta. Acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit. Dupa ce a dospit adauga 50 ml ulei apoi 200 ml apa calduta treptat, amestecand intre timp. Am framantat pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului. Trebuie sa fie un aluat elastic nu prea moale, dar nici prea tare. Presaram acest aluat cu un pic de faina , acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Rupem din aluatul dospit cate o bucata cam de marimea unui mar, il presam cu mana pe o suprafata presarata cu faina si punem pe mijlocul fiecarui aluat cate 1 lingura mare cu umplutura. Tragem usor marginile aluatului peste umplutura, o intoarcem cu pliurile in jos si pe suprafata de lucru presarata cu faina o intindem sub forma de cercuri cu ajutorul sucitorului la marimea dorita.


Procedam la fel pana terminam aluatul.


Punem tigaia la incins, ungem cu putin ulei si punem placinta la copt. Inainte de a intoarce pe partea cealalta placinta o ungem din nou cu ulei. Scoatem placinta pe o farfurie si partea superioara o ungem cu putin ulei.


Sunt foarte bune !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

27.01.2014, 20:41

marcela1979 1

28.01.2014, 02:14

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:35

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi