Fritatta cu legume

de Oana in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2014 | 7956 vizualizari

 

Pentru pranzul de azi am pregatit foarte rapid o fritatta cu legume, nu mi-a luat mai mult de jumatate de ora, mai ales ca am gatit in Casa Bucatarasilor ajutata de Irina :) Testam in continuare plita cu inductie de la Electrolux si suntem tare incantate de rezultate!

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci champignion
  • jumatate de dovlecel
  • jumatate de ardei gras rosu
  • 300 g cartofiori noi
  • 2 fire de ceapa verde
  • un fir subtire de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 oua
  • 100 g telemea de vaca
  • sare
  • piper
  • parmezan Delaco
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fritatta cu legume:

Cartofii i-am taiat rondele si i-am pus la fiert in apa cu sare. Au fiert foarte repede, nu mai mult de 15 minute. Am scurs apoi apa si i-am lasat putin la racit.


Intre timp am pregatit restul legumelor: ciupercile curatate le-am taiat felii, dovlecelul l-am taiat pe jumatate pe lungime si apoi in felii, ardeiul gras felii subtiri, ceapa si usturoiul in rondele fine.


Intr-o tigaie am incins cele doua linguri de ulei si am pus toate legumele de-odata, pe treapta cea mai mare a plitei. Am amestecat din cand in cand pana s-au inmuiat legumele, apoi am adaugat si cartofii fierti.


Cele patru oua le-am batut bine si le-am amestecat cu branza rasa, apoi am turnat amestecul peste legumele din tigaie. Am redus temperatura plitei cu doua trepte si am acoperit tigaia cu un capac. Am lasat cateva minute sa se inchege bine fritatta. Cu ajutorul unei farfurii intinse am rasturnat fritatta si am copt-o apoi si pe partea cealalta, tot acoperita cu capac.


Cand a fost gata am scos-o pe o farfurie intinsa si am presarat parmezan ras. Tare gustoasa si satioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fritatta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Micutza Luana 1

06.05.2014, 15:46

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:11

Pushaa 1

26.06.2014, 15:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane - putin mai altfel