Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2016 | 8247 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si gust desigur. Este foarte simpla, poate aluatul sa vi se para putin complicat, asta pentru cei  incepatori si care nu au folosit inca sucitorul…in rest nimic complicat. Un piure de cartofi la care adaugi arome, mozzarella sau parmezan, bacon si ceva verdeturi. Merge de minune rozmarinul, asta daca va plac aromele mediteraneene, iar daca sunteti mai conservatori este ok patrunjelul.
"Ziua cand imi rasfat nevasta"!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat(cantitatile date sunt pentru 2 placinte):
  • 500 gr faina
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 270 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • Aproximativ 1 kg cartofi albi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 250 gr sunca taraneasca
  • 150 gr mozzarella
  • 150 gr branza de burduf
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 ou+1 galbenus
  • 2 linguri smantana grasa
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca:

Pentru aluat: se framanta un aluat simplu din cantitatile date mai sus. Daca vi se pare greu sa framantati un aluat folositi un robot de bucatarie. Puneti toate ingredientele in robot si mixati aluatul pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Framantati aluatul inca 5 minute cu mainile. Impartiti aluatul in doua. Luati o bucata de aluat si pe masa infainata intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Se aseamana cu cea de taitei, dar putin mai groasa. Se pune foaia intr-o forma de tarte unsa cu unt si se lasa marginile sa atarne.

Pentru umplutura: se pun cartofii la fiert ca pentru piure. Se pasireaza cartofii fierbinti pana se obtine un piure nu foarte fin.

Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingura de unt si sunculita taiata cuburi. Se lasa sa se prajeasca pana devine rumena. Se adauga prajeala la piureul de caroti, plus ouale batute ca pentru omleta, branzeturile date pe razatoarea mare, patrunjelul tocat fin, sare si piper proaspat rasnit, smantana. Se amesteca compozitia pana la incorporarea ingredientelor. Umnplutura se pune peste aluat, se distribuie uniform cu dosul unei linguri. Se aduc marginile aluatului in interior formand niste pliuri. Se unge cu putin ou batut, se pune in mijloc bucatele de mozzarella, frunzulite de patrunjel, se rasneste piper si se stropeste totul cu ulei de masline extravirgin. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Se portioneaza si se serveste calda, dar garantez ca si rece este la fel de buna.

TIPS-URI

1

Scoasa imediat din cuptor placinta este crocanta, de preferat sa se lase putin sa se raceasca inainte de a fi portionata.

2

Daca o doriti moale la suprafata, imediat ce ati scos-o din cuptor o acoperiti cu folie de aluminiu si o lasati acoperita pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ochiuri in cuib de cartofi