Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2016 | 3127 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si gust desigur. Este foarte simpla, poate aluatul sa vi se para putin complicat, asta pentru cei  incepatori si care nu au folosit inca sucitorul…in rest nimic complicat. Un piure de cartofi la care adaugi arome, mozzarella sau parmezan, bacon si ceva verdeturi. Merge de minune rozmarinul, asta daca va plac aromele mediteraneene, iar daca sunteti mai conservatori este ok patrunjelul.
"Ziua cand imi rasfat nevasta"!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat(cantitatile date sunt pentru 2 placinte):
  • 500 gr faina
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 270 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • Aproximativ 1 kg cartofi albi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 250 gr sunca taraneasca
  • 150 gr mozzarella
  • 150 gr branza de burduf
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 ou+1 galbenus
  • 2 linguri smantana grasa
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca:

Pentru aluat: se framanta un aluat simplu din cantitatile date mai sus. Daca vi se pare greu sa framantati un aluat folositi un robot de bucatarie. Puneti toate ingredientele in robot si mixati aluatul pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Framantati aluatul inca 5 minute cu mainile. Impartiti aluatul in doua. Luati o bucata de aluat si pe masa infainata intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Se aseamana cu cea de taitei, dar putin mai groasa. Se pune foaia intr-o forma de tarte unsa cu unt si se lasa marginile sa atarne.


Pentru umplutura: se pun cartofii la fiert ca pentru piure. Se pasireaza cartofii fierbinti pana se obtine un piure nu foarte fin.


Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingura de unt si sunculita taiata cuburi. Se lasa sa se prajeasca pana devine rumena. Se adauga prajeala la piureul de caroti, plus ouale batute ca pentru omleta, branzeturile date pe razatoarea mare, patrunjelul tocat fin, sare si piper proaspat rasnit, smantana. Se amesteca compozitia pana la incorporarea ingredientelor. Umnplutura se pune peste aluat, se distribuie uniform cu dosul unei linguri. Se aduc marginile aluatului in interior formand niste pliuri. Se unge cu putin ou batut, se pune in mijloc bucatele de mozzarella, frunzulite de patrunjel, se rasneste piper si se stropeste totul cu ulei de masline extravirgin. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute, pana se rumeneste usor deasupra.


Se portioneaza si se serveste calda, dar garantez ca si rece este la fel de buna.

 

TIPS-URI

1

Scoasa imediat din cuptor placinta este crocanta, de preferat sa se lase putin sa se raceasca inainte de a fi portionata.

2

Daca o doriti moale la suprafata, imediat ce ati scos-o din cuptor o acoperiti cu folie de aluminiu si o lasati acoperita pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

dantes 1

12.10.2016, 06:48

Buna!

Panacris 1

12.10.2016, 08:00

noiinbucatarie 1

12.10.2016, 16:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ardei copt, la Multicooker