Placinta cu cas si verdeata

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2010 | 8300 vizualizari

 

Ne plac tare mult placintele facute de mama mea,de data asta le-a facut la iarba verde unde am incropit o bucatarie in aer liber.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr Faina alba
  • 300 ml lapte
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • cas sau branza de oaie
  • marar si ceapa verde
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cas si verdeata:

Se pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare.


Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.Nu trebuie sa fie un aluat tare.


Daca este nevoie se mai adauga lapte.


Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura se razuieste casul si se amesteca cu mararul si ceapa verde (doar cozile) tocate marunt.Se pune putina sare.


Se intinde aluatul in forma de cerc ca o bocceluta ,se pune umplutura la mijloc si se aduna marginile astfel incat sa ramana tot rotunda.


Se incinge putin ulei in tigaie si se pune placinta.Cand s-a rumenit frumos se intoarce pe partea cealalta.


Se pot servi si cu smantana,daca caloriile nu sunt o problema.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivita,sa nu fie nici prea moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cas si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

22.04.2012, 22:53

Panacris 1

23.04.2012, 08:13

Mie pofta de numai pot! Si e cam devreme

diaconta 1

23.04.2012, 08:47

Cristina si mie si am mancat ieri.
dar abia astept sa mergem iar la padure sa mai "faptuim" niste placinte,zau de nu's mai bune decat gratarele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gustare surpriza cu branzeturi , fructe si mezel uscat.