Plăcintă cu dovleac

de ionix in Prajituri, 1 Noi 2010 | 3911 vizualizari

 

reteta MAMEI :p recunosc ca am mancat o felie fierbinteeeeeee :D dar am o scuza, n-am mai mancat nimic in ziua aia :D a fost delicioooooooaaaaaasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1/2 pachet margarina moale
  • 100 g zahar
  • doua plicutele zahar vanilat
  • un praf de sare
  • circa 600 g de faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 3 kg de dovleac (eu am pus 1/2 dintr-un dovleac de 6 kg)
  • 150 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • un ou batut cu putin zahar pentru luciul placintei.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu dovleac:

se incepe prin a prepara umplutura pentru ca trebuie racita.


Preparare umplutura:


Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatora, pe ochiurile mari. Amestecam dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins iar cand s-a incinsc adaugam dovleacul. Se lasa la foc mic pana incepe sa se inmoaie si lasa suc. Apoi dam la foc mediu si lasam pana scade bine, lasam circa 30 de minute. Daca vi se pare prea apoasa compozitia, puneti putin la scurs iar apoi dati la racit. Intre timp, pana se raceste dovleacul, facem aluatul.


Preparare aluat:


Incepem sa facem maiaua. Drojdia se pune intr-un bol cu putin zahar si peste turnam laptele caldut. Presaram putina faina si lasam la dospit. Dupa vreo 30 de minute avem maiaua. Intr-un vas mare punem faina, zaharul, putina sare, margarina si incepem sa amestecam bine. Din cand in cand vom turna maiaua pana cand facem un aluat nelipicios. daca este nevoie mai adaugam faina sau putin lapte caldut, in functie de cat de moale sau tare este aluatul. Acoperim vasul cu un prosop si-l dam la un loc cald. Lasam sa dospeasca vreo 30 de minute iar apoi intindem doua foi, pe o planseta curata.


Tapetam tava cu putin margarina, presaram putin gris si asezam prima foaie. Intepam foaia cu o furculita, din loc in loc, si apoi turnam toata compozitia cu dovleac. Peste dovleac punem cealalta foaie, intepam iar cu furculita si turnam oul batut cu zahar. Se da la cuptor la foc mic in partea de sus al cuptorului. Se lasa pana cand incepe a se rumeni aluatul de deasupra.


Se scoate si pudram cu zahar. Se serveste atat calda cat si rece.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Pasiune pentru bucatarie 1

02.11.2010, 15:14

eu nu ma dau in vant dupa dovleac,dar o prajitura mananc de la ionix

ionela2682 1

04.11.2010, 12:51

super placinat dar super este dovleacul ,ma rog dovlecoiul din fundal...

ionix 1

04.11.2010, 12:53

@Andreea... asa te vreau... sa papi tot ce-ti dau eu

@Ionela.. asta era cel mai mic nenea ala avea numa' dovleci gigant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere in aluat fin