Prajitura cu miere

de Lau in Prajituri, 29 Sep 2013 | 6899 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult cand am vazut-o la Valclaudia, a iesit o prajitura delicioasa care se cere repetata

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri miere de albine
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 borcan dulceata de prune
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere:

Foi-intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute.

Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o foaie subtire si le vom coace  cca 10 min (cat sa se rumeasca putin la colturi) pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp pregatim crema

Amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu putin lapte,amestecam continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Luam cratita de pe foc adaugam untul si zeama de lamaie,omogenizam si lasam sa se raceasca,

Asamblare-intr-o tava asezam prima foaie,adaugam 1/2 crrema de vanilei,adaugam a 2 foaie,ungem cu dulceata de prune,a 3 foaie,restul de crema  si ultima foaie,

Dam tava la rece cateva ore dupa care o pudram cu zahar si o taiem,

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

simona72 1

30.09.2013, 15:23

Vaaai, ce pofta mi-ai facut!!! Nu am mai mancat demult...delicioasa!!

Irina 1

30.09.2013, 15:58

buna, buna!

Lau 1

30.09.2013, 16:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia