Placinta cu dovleac

de Lau in Dulciuri, 25 Noi 2011 | 3758 vizualizari

 

by ina cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • UMPLUTURA
  • dovleac
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • ghimbir
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul il curatam si il dam prin razatoarea mare (grea munca), acoperim cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc pentru a lasa sirop. Scurgem bine siropul, amestecam continuu, eu la final am adaugat si un pic de ghimbir.


Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga faina, praful de copt, esenta de vanilie. Mai intai mixam cu mixerul cat putem dupa care framantam cu mana, trebuie sa iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini.


Impartim coca in 2, pe care le intindem cu faceletul, (eu le-am intins subtire). Ungem o tava cu ulei si faina si adaugam priam foaie, o intepam putin cu furculita dupa care adaugam dovleacul, adaugam a 2 foaie si dam la cuptor pentru cca 30 minute. Lasam sa se raceasca in tava dupa care pudram cu zahar si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

25.11.2011, 22:01

mirela

MotanLaOale 1

25.11.2011, 22:33

buna buna

Lau 1

26.11.2011, 10:03

vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dovleac