Placinta cu dovleac

de Ela68 in Prajituri, 11 Oct 2012 | 2869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg dovleac
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Mai intai curatam dovleacul de coaja, se rade si se caleste impreuna cu zaharul si untul, lasandu-l pe foc pana scade, insa nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se inmoaie. Se lasa la racit. Se adauga scortisoara.


Pentru prepararea foilor procedam in felul urmator : se pune faina intr-un castron, se adauga sarea, apoi uleiul si incepem incorporaraea fainii. Se adauga apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte tare si se bate pana incepe sa se desprinda de castron. Cu cat il batem mai mult, va deveni mai elastic si foile se vor intinde mai bine. Acoperim vasul si lasam coca 30 minute in apropierea unei surse de caldura.


Din aceasta compozitite ies 8 foi.


Le intindem pe fiecare cat mai subtire si le lasam la uscat, acoperite.


Ungem tava cu ulei si punem prima foaie pe care o ungem cu ulei.


Punem deasupra a doua foaie si ungem cu ulei.


Dupa ce-am asezat 4 foi, presaram putin pesmet sau gris si turnam compozitia de dovleac.


Urmeaza deasupra celelalte 4 foi, puse dupa acelasi procedeu. Placinta se taie cruda inainte de a fi pusa in cuptor.


Se lasa la copt 40-50 minute, pana se rumeneste, se lasa sa se raceasca si se taie.


Optional, se poate pudra cu zahar fin.




 

TIPS-URI

1

Dupa ce se amesteca faina cu apa, se lasa 10 minute la odihnit pentru a se dezvolta glutenul. Astfel, foile vor de veni elastice si se vor putea intinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adry88 1

12.10.2012, 10:11

buna

Ela68 1

12.10.2012, 10:37

tx, eduard.

lilik 1

12.10.2012, 17:36

grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac