Placinta cu dovleac

de Ela68 in Prajituri, 11 Oct 2012 | 2747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg dovleac
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

 Mai intai curatam dovleacul de coaja, se rade si se caleste impreuna cu zaharul si untul, lasandu-l pe foc pana scade, insa nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se inmoaie. Se lasa la racit. Se adauga scortisoara.

Pentru prepararea foilor procedam in felul urmator : se pune faina intr-un castron, se adauga sarea, apoi uleiul si incepem incorporaraea fainii. Se adauga apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte tare si se bate pana incepe sa se desprinda de castron. Cu cat il batem mai mult, va deveni mai elastic si foile se vor intinde mai bine. Acoperim vasul si lasam coca 30 minute in apropierea unei surse de caldura.

Din aceasta compozitite ies 8 foi.

Le intindem pe fiecare cat mai subtire si le lasam la uscat, acoperite.

 Ungem tava cu ulei si punem prima foaie pe care o ungem cu ulei.

Punem deasupra a doua foaie si ungem cu ulei.

Dupa ce-am asezat 4 foi, presaram putin pesmet sau gris si turnam compozitia de dovleac.

Urmeaza deasupra celelalte 4 foi, puse dupa acelasi procedeu. Placinta se taie cruda inainte de a fi pusa in cuptor.

 Se lasa la copt 40-50 minute, pana se rumeneste, se lasa sa se raceasca si se taie.

Optional, se poate pudra cu zahar fin.


 

TIPS-URI

1

Dupa ce se amesteca faina cu apa, se lasa 10 minute la odihnit pentru a se dezvolta glutenul. Astfel, foile vor de veni elastice si se vor putea intinde usor.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu dovleac-0
Placinta cu dovleac-1
Placinta cu dovleac-2
Placinta cu dovleac-3
Placinta cu dovleac-4
Placinta cu dovleac-5
Placinta cu dovleac-6
Placinta cu dovleac-7
Placinta cu dovleac-8
Placinta cu dovleac-9
Placinta cu dovleac-10
Placinta cu dovleac-11

COMENTARII (28)

adry88

adry88 1

12.10.2012, 10:11

buna

Ela68

Ela68 1

12.10.2012, 10:37

tx, eduard.

lilik

lilik 1

12.10.2012, 17:36

grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!