Placinta cu dovleac

de Ela68 in Prajituri, 11 Oct 2012 | 3845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg dovleac
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Mai intai curatam dovleacul de coaja, se rade si se caleste impreuna cu zaharul si untul, lasandu-l pe foc pana scade, insa nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se inmoaie. Se lasa la racit. Se adauga scortisoara.


Pentru prepararea foilor procedam in felul urmator : se pune faina intr-un castron, se adauga sarea, apoi uleiul si incepem incorporaraea fainii. Se adauga apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte tare si se bate pana incepe sa se desprinda de castron. Cu cat il batem mai mult, va deveni mai elastic si foile se vor intinde mai bine. Acoperim vasul si lasam coca 30 minute in apropierea unei surse de caldura.


Din aceasta compozitite ies 8 foi.


Le intindem pe fiecare cat mai subtire si le lasam la uscat, acoperite.


Ungem tava cu ulei si punem prima foaie pe care o ungem cu ulei.


Punem deasupra a doua foaie si ungem cu ulei.


Dupa ce-am asezat 4 foi, presaram putin pesmet sau gris si turnam compozitia de dovleac.


Urmeaza deasupra celelalte 4 foi, puse dupa acelasi procedeu. Placinta se taie cruda inainte de a fi pusa in cuptor.


Se lasa la copt 40-50 minute, pana se rumeneste, se lasa sa se raceasca si se taie.


Optional, se poate pudra cu zahar fin.




TIPS-URI

1

Dupa ce se amesteca faina cu apa, se lasa 10 minute la odihnit pentru a se dezvolta glutenul. Astfel, foile vor de veni elastice si se vor putea intinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adry88 1

12.10.2012, 10:11

buna

Ela68 1

12.10.2012, 10:37

tx, eduard.

lilik 1

12.10.2012, 17:36

grozava

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac(de post)