Placinta cu dovleac

de Ela68 in Prajituri, 11 Oct 2012 | 5594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg dovleac
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

 Mai intai curatam dovleacul de coaja, se rade si se caleste impreuna cu zaharul si untul, lasandu-l pe foc pana scade, insa nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se inmoaie. Se lasa la racit. Se adauga scortisoara.

Pentru prepararea foilor procedam in felul urmator : se pune faina intr-un castron, se adauga sarea, apoi uleiul si incepem incorporaraea fainii. Se adauga apa calduta pana obtinem un aluat nu foarte tare si se bate pana incepe sa se desprinda de castron. Cu cat il batem mai mult, va deveni mai elastic si foile se vor intinde mai bine. Acoperim vasul si lasam coca 30 minute in apropierea unei surse de caldura.

Din aceasta compozitite ies 8 foi.

Le intindem pe fiecare cat mai subtire si le lasam la uscat, acoperite.

 Ungem tava cu ulei si punem prima foaie pe care o ungem cu ulei.

Punem deasupra a doua foaie si ungem cu ulei.

Dupa ce-am asezat 4 foi, presaram putin pesmet sau gris si turnam compozitia de dovleac.

Urmeaza deasupra celelalte 4 foi, puse dupa acelasi procedeu. Placinta se taie cruda inainte de a fi pusa in cuptor.

 Se lasa la copt 40-50 minute, pana se rumeneste, se lasa sa se raceasca si se taie.

Optional, se poate pudra cu zahar fin.


TIPS-URI

1

Dupa ce se amesteca faina cu apa, se lasa 10 minute la odihnit pentru a se dezvolta glutenul. Astfel, foile vor de veni elastice si se vor putea intinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac din foietaj de casa